«Αξιζε τον κόπο» το βαρύ φορτίο που επωμίστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση των νομοθετημάτων που απαιτούσε η ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

 

«Πετύχαμε εκεί που τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς και πετύχαμε προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ασθενέστερους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Σημείωσε πως μετά την καθαρή έξοδο του καλοκαιριού και την καταιγίδα των αρνητικών προβλέψεων από «θεσμικούς, παραθεσμικούς και εκδοτικούς παράγοντες» φαίνεται ότι για άλλη μια φορά τους διαψεύδουμε.

 

Τόνισε πως η οικονομία είναι σε ανάκαμψη «και οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι τέτοιες που όχι μόνο καθιστούν αχρείαστο το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αλλά την ίδια στιγμή δίνουν την δυνατότητα και για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λέγοντας ότι περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων της Θεσσαλονίκης και ότι θα αρχίσει η νομοθέτησή τους το επόμενο διάστημα, εντός Νοεμβρίου, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στα σενάρια για περιορισμό τους λόγω της διαφοράς εκτιμήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

 

Σημείωσε ότι η αντιπολίτευση θα κληθεί να πάρει θέση στο κοινοβούλιο και να ομολογήσει ότι ο κύκλος των μνημονίων και της προσαρμογής έχει κλείσει οριστικά. Περνάμε σε φάση λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης, ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒασική προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις που συνοδεύουν τη·δημιουργική ανάπτυξη
Επόμενο άρθροΆνω των εκτιμήσεων τα κέρδη της Coca-Cola