Πιέσεις να παρουσιάσει σχέδια για την αποχώρησή της δέχεται σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, καθώς η στρατηγική της για το Brexit παραπαίει εβδομάδες μόλις πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η συμφωνία της Μέι για το Brexit καταψηφίσθηκε δύο φορές από τους βρετανούς βουλευτές και, ενώ έχει εξασφαλίσει μια παράταση του Brexit μέχρι τουλάχιστον τις 12 Απριλίου, υπαινίχθηκε χθες, Παρασκευή, ότι δεν θα επαναφέρει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα τη συμφωνία της, αν δεν είναι πεπεισμένη πως θα περάσει.

 

Το γραφείο της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, σύμφωνα με το οποίο έχουν αρχίσει συζητήσεις για ένα χρονοδιάγραμμα για την παραίτηση της Μέι. Όμως πηγή στην Ντάουνινγκ Στριτ, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε στο Ρόιτερ πως το δημοσίευμα είναι εσφαλμένο. «Αυτό είναι καινούριο για μένα», είπε η πηγή. «Όχι, δεν είναι σωστό». Σύμφωνα με τους Times, πηγή στην Ντάουνινγκ Στριτ, την οποία δεν κατονομάζουν, είπε πως ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Μέι πιστεύουν πως είναι αναπόφευκτο να παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία Μητσοτάκη στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος