Υπό πίεση βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, καθώς διατηρούνται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Πάντως, η άνοδος του χρηματιστηρίου του Παρισιού, χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, είχε ως αποτέλεσμα να είναι συγκρατημένες οι απώλειες.

 

Στις 10:16 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ μόνο το Παρίσι βρισκόταν σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.Ο ιρλανδικός δείκτης ISEQ, που επηρεάζεται από τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ήταν αμετάβλητος αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι περιθώριο έως τον Οκτώβριο για να αποχωρήσει η χώρα της από το μπλοκ, αν και η απουσία σαφήνειας για το πότε, πώς ή ακόμα και για το εάν θα επισυμβεί τελικά το Brexit, περιόριζε την άνοδο.

 

Η μετοχή της LVMH, στην οποία ανήκει η Louis Vuitton, σημείωσε άνοδο 3,2% καθώς ενισχύθηκε ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο. Σε θετικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές των Christian Dior, Moncler και Burberry.

 

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 0,7% ύστερα από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε στον ομόλογό του στην Commerzbank ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει μια πιθανή συγχώνευση. Η μετοχή της Commerzbank σημείωσε άνοδο άνω του 1%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία 16+1;
Επόμενο άρθροΗ Ευτυχία Κασελάκη νέα Εταίρος στην ΕΥ Ελλάδος