Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 17:14

Ο Άνζτελο Μπορέλι, ειδικός επίτροπος που ορίσθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δήλωσε πως «η όλη κατάσταση είναι σε συνεχή εξέλιξη, αλλά έχουμε σχεδιάσει παρεμβάσεις για κάθε είδους σκηνικό».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, προσέθεσε ότι δεν αποκλείει να πραγματοποιηθούν, αν χρειαστεί, και έλεγχοι σε Ιταλούς και ξένους πολίτες που φτάνουν και αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Σήμερα η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει νέο στρατιωτικό αεροσκάφος στην Κίνα, για να μεταφέρει έναν 15χρονο μαθητή με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, ο οποίος είχε πάει στην Ουχάν για εκπαιδευτικό ταξίδι και παρέμεινε μπλοκαρισμένος. Ονομάζεται Νικολό και δεν μπόρεσε να επιστρέψει με την προηγούμενη πτήση, την περασμένη Κυριακή, διότι, κατά την υποχρεωτική μέτρηση του πυρετού, παρουσίασε δέκατα.

Εξακριβώθηκε, πάντως, ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δραστηριοποιήθηκε προσωπικά για να πετύχει τον γρηγορότερο δυνατό επαναπατρισμό του νεαρού.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης έκανε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας των δυο Κινέζων τουριστών που έχουν προσβληθεί από τον ιό και βρίσκονται σε απομόνωση εδώ και δυο εβδομάδες, παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Προς το παρόν, όμως, παραμένουν εντός της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 17:14

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροGalaxy Unpacked 2020: Δές το ζωντανά εδώ
Επόμενο άρθροΑναπτυξιακός νόμος: Ρύθμιση – μπόνους για γρηγορότερη υλοποίηση επενδύσεων