Τι δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων

 

Η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή να εγκρίνει νομοθεσία, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, η πιο υψηλόβαθμη πολιτικός που κάνει μια τέτοια πρόταση.

 

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως μετά την απόρριψη της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παραμένει ασαφές το πώς θα φύγει η χώρα από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιθανή μια έξοδος χωρίς συμφωνία.

 

Η Βουλή θα ψηφίσει για μια σειρά τροπολογίες την Τρίτη καθώς ο χρόνος αρχίζει να μετρά για την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας.

 

«Μπορούμε να περάσουμε τη νομοθεσία και νομίζουμε πως θα το κάνουμε, παρόλα αυτά, έχουμε μια πολύ ισχυρή σχέση με τους φίλους και γείτονές μας της ΕΕ και είμαι απολύτως σίγουρη ότι αν χρειαστούμε δυο τρεις επιπλέον εβδομάδες ή κάτι τέτοιο αυτό θα είναι εφικτό», δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ στο BBC.

 

Σχολιάζοντας την άποψη ότι αυτό θα σήμαινε παράταση της διετούς περιόδου διαπραγμάτευσης του Άρθρου 50, η Λίντσομ είπε στο BBC:

 

«Δεν σημαίνει απαραιτήτως αυτό. Νομίζω ότι θα θέλαμε να το σκεφθούμε προσεκτικά. Αλλά όπως είναι τα πράγματα αισθάνομαι ότι μπορούμε, με την υποστήριξη και των δύο σωμάτων –της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων– με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε ακόμη να περάσουμε τη νομοθεσία εγκαίρως».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Όπως οι μαφίες αλληλοεκβιάζονται Τσίπρας και Καμμένος»
Επόμενο άρθροΜέχρι την Πέμπτη θα παραδώσω την έδρα μου