Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 17:33

Την πρόταση για μία σκωτσέζικη Premier League με 14 ομάδες, ώστε «να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο της χώρας», κατέθεσε η Λίβινγκστον.

Μία ομάδα εργασίας, υπό της προεδρία της Αν Μπατζ της Χαρτς και του Λες Γκρέι της Χάμιλτον, είναι αυτή που εξετάζει την αλλαγή στο καταστατικό του πρωταθλήματος. Η πρόταση της Λίβινγκστον έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψηφοφορία των συλλόγων των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών, οι οποίοι με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ της ολοκλήρωσης των τριών εξ αυτών – απομένει να αποφασιστεί το μέλλον της Premier League.

Η Λίβινγκστον, πέμπτη στη βαθμολογία της Premier League μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του Covid-19, ψήφισε υπέρ της πρόωρης λήξης της σεζόν 2019/20, ωστόσο και η ίδια όπως και η Αμπερντίν – μεταξύ άλλων – είναι υπέρ μιας ριζικής αναδιάρθρωσης των τεσσάρων κατηγοριών.

Η Λίβινγκστον προτείνει: Premier League με 14 ομάδες που θα χωρίζονται στην πρώτη εξάδα και τις υπόλοιπες οκτώ στα μισά της σεζόν, με τις δυο τελευταίες να υποβιβάζονται άμεσα στην Championship και τη 12η να δίνει αγώνες μπαράζ. Championship με 10 ομάδες, με τις δυο πρώτες να προβιβάζονται άμεσα και την τρίτη να δίνει μπαράζ με τη 12η της Premier League ενώ οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται άμεσα. League One με 10 ομάδες, με τις δυο πρώτες να προβιβάζονται και τις δυο τελευταίες να υποβιβάζονται. League Two με 10 ομάδες, με τις δυο πρώτες να προβιβάζονται και τις δυο τελευταίες να αντικαθίστανται από τους πρωταθλητές των περιφερειών Highlands και Lowlands.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 17:34

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο Ριάντ παρακολουθεί την αγορά πετρελαίου, είναι έτοιμο να λάβει μέτρα
Επόμενο άρθροΔεν υπήρξε έγκαιρη κυβερνητική μέριμνα για πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας