Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ζητάει το Ποτάμι, καθώς -όπως υποστηρίζει- η κυβέρνηση δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις στα όσα καταγγέλθηκαν.

 

Σε ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης, το Ποτάμι επισημαίνει πως «αν επαληθευτούν τα καταγγελθέντα, μιλάμε για τρανταχτή περίπτωση απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και της θεσμικής συγκρότησης του κράτους δικαίου».

 

Συνεπώς, σύμφωνα με το Ποτάμι, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διερευνήσει τάχιστα, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και με όρους απόλυτης αμεροληψίας, αυτές τις καταγγελίες. Σε οποιοδήποτε σοβαρό, ευνομούμενο κράτος, θα είχε ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

 

Επικρίνει, δε, την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «αν θεωρεί ότι θα καταφέρει να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να τη θέσει στην υπηρεσία των πονηρών σχεδίων της και του “δόγματος Πολάκη” για επικοινωνιακή χρήση ότι τάχα με αυτόν τον τρόπο “πατάσσουν τη διαφθορά” κάνει λάθος. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα συνεχίσουν ως οφείλουν να αντιστέκονται».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔύο αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ απειλούν με «μπλόκο» τη Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΨευδές ότι μίλησα για €50 εκατ. του Σόρος