Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου ( rapid test ) για τον covid -19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου ( rapid test ) για τον αστυνομικό, τους 2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες.

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαγιορκίνης – Υπάρχει γενετική προδιάθεση σε σοβαρή νόσο και θάνατο από κοροναϊό
Επόμενο άρθροΝέος προπονητής από την Ισπανία για τον Ολυμπιακό Βόλου