Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για χυδαία πλαστογραφία σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη διακίνηση εγγράφου στα social media για τις γυναικοκτονίες.

Χυδαία ανάρτηση

Ειδικότερα, στα social media διακινείται πλαστό έγγραφο με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνει άθλιες οδηγίες για τον τρόπο παρουσίασης των γυναικοκτονιών που έχουν συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

«Για τη χυδαία αυτή ανάρτηση και την πλαστογραφία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τόσο για τον πλαστογράφο όσο και για όσους την αναπαράγουν» τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Καραγιάννη.

Έχει και τη σφραγίδα της Βουλής

Το έγγραφο μάλιστα, πέρα από την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα φέρει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και σφραγίδα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα αναφέρει: «Προς την αξιότιμη ομάδα social media support της συμμαχίας μας

»Αθήνα 02/08/2022

»Αξιότιμοι σύντροφοι

»Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι οι υποθέσεις βιασμού και γυναικοκτονίας στις περιπτώσεις της Λέσβου και του Ρεθύμνου έχουν τελεστεί από έλληνα και ως εκ τούτου πρέπει να αναπαράγονται στα sosial media με hashtags #γυναικοκτονια #νδ_παιδεραστές #καταπληκτικη_ποιοτητα_ζωης #λεσβος #μητσοτακη_παραιτησου.

»Εφιστούμε την προσοχή σας καθώς στις περιπτώσεις βιασμου και απόπειρας βιασμού που τελέστηκαν την τελευταία εβδομάδα σε Περιστέρι, Σκιάθο, Δυτική Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο οι βιαστές έχουν καταγωγή από Αλβανία, Πακιστάν, Αλγερία και Μπαγκλαντέζ. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναμιξη σας σε αυτές τις υποθέσεις.

»Μεγάλη προσοχή επίσης στο ατυχές γεγονός της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο καθώς ο δράστης είναι αλβανικής καταγωγής και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εμπλοκή σας και σε αυτή την περίπτωση».

Λάσπη

Σε δήλωσή της η πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

«Με αφορμή την διακίνηση πλαστού εγγράφου με την δήθεν υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνει οδηγίες για τον τρόπο παρουσίασης των γυναικοκτονιών που έχουν συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας, για το οποίο ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο για τον πλαστογράφο όσο και για όσους το αναπαράγουν, δηλώνω τα εξής:

»Με θλίψη αλλά και συμπόνια για τους διακινητές του, για τον πανικό που βρίσκονται, πληροφορήθηκα για το πλαστό έγγραφο που προσπαθεί να συκοφαντήσει τον τέως Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

»Καταγγέλλω πέρα ως πέρα την πλαστογραφία και την λάσπη που επιχειρούν να ρίξουν στο πρόσωπου του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα. Ως πρώην υφυπουργός με αρμοδιότητα την Ισότητα των Φύλων, επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, βεβαιώνω ότι το γραφείο του τότε Πρωθυπουργού αλλά και προσωπικά ο ίδιος, μου παρείχε πλήρη στήριξη ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα θέματα που αφορούσαν την αρμοδιότητά μου και προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στήριζε πάντα τις πρωτοβουλίες του υφυπουργείου μου.

»Αυτό άλλωστε φάνηκε και από το έργο που επιτελέσαμε, όπως μεταξύ άλλων και η ψήφιση του Νόμου για την ολιστική ισότητα, μεγάλο μέρος του οποίου νόμου, δυστυχώς δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη… Επιστρέφουμε την λάσπη εκεί που ανήκει: στους διακινητές της…»



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στην Ιονία Οδό – Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά της οικογένειας του μοιραίου αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει ξανά τροπολογία για την νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία