Να οριστεί ένα συγκεκριμένο όριο στο επιτόκιο της χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, προτείνει, μεταξύ άλλων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφερόμενο στις προτάσεις του για το επικείμενο νομοσχέδιο.

 

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από το ΟΕΕ, πρόκειται για χρηματοδοτήσεις, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα πιστωτικά ιδρύματα.

 

Παράλληλα, όσον αφορά ευάλωτες ομάδες και ελεύθερους επαγγελματίες, που το εισόδημά τους βρίσκεται κάτω του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, ζητείται να εξετασθεί περαιτέρω το ύψος του επιτοκίου, ώστε να είναι εφικτή η καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

 

Κλείνοντας, υπογραμμίζεται πως στο πλαίσιο των σκοπών του και της αναβάθμισης δομής και λειτουργιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα επιχορήγησής του από το ΠΔΕ, ώστε να συμπεριληφθεί ως φορέας χρηματοδότησης για τα μέλη του, τους οικονομολόγους και τους λογιστές – φοροτεχνικούς.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα πρέπει να κάνει επιπλέον βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης
Επόμενο άρθροΞεχωριστό εκκαθαριστικό για τους συζύγους