Tην υλοποίηση και ωρίμανση μίας σειράς μέτρων τα οποία στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία και βελτιώνουν τη θέση και το εισόδημα των εργαζομένων, προκρίνει ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News η υπουργός Εργασίας κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης ενισχυμένο από ακροδεξιές θέσεις, με επιδιωκόμενες πολιτικές απολύσεων, διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγείας και καταβαράθρωσης της εργασίας». Όπως αναφέρει, «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει ανάγκη τα fake news, για να βάλλει κατά της κυβέρνησης, μαρτυρά την αγωνία της να αποκρύψει από τους πολίτες τόσο το έργο που έχει παραχθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όσο και το αντικοινωνικό της σχέδιο».

 

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει πως «τα γεγονότα διέψευσαν την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε από τη Ν.Δ. και από μερίδα του Τύπου ότι οι επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν και θα προχωρήσουν σε απολύσεις». Όπως επισημαίνει, «το μήνα της αύξησης του κατώτατου μισθού, τον Φεβρουάριο, καταγράφηκε ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, η θέση μας ότι η αύξηση των μισθών και η αύξηση της απασχόλησης μπορούν όχι απλώς να συμβαδίζουν, αλλά στην πραγματικότητα η πρώτη να αποτελεί προϋπόθεση της δεύτερης».

 

Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία η υπουργός σημειώνει πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και, σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, θα περιλαμβάνει «κούρεμα» της βασικής οφειλής, μέσω του επανυπολογισμού της και οριζόντιο «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, με αποτέλεσμα η τελική οφειλή να μειώνεται κατά 60-65% μεσοσταθμικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦοβάται ο OΛΘ μετά την Cosco;
Επόμενο άρθρο«Eντείνεται η οργή για το Airbnb»