Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, καθώς συνεχίζεται η έρευνα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Νεαρή αστυνομικός «ξετύλιξε», το κουβάρι της υπόθεσης, ακολουθώντας την αμερικανική μέθοδο «follow the money» (ακολούθησε τα χρήματα) και συγκεκριμένα, την επιταγή που είχε δώσει ο 47χρονος άνδρας προκειμένου να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του. Έντονη ήταν η δράση του ψευτογιατρού στη Θεσσαλία, όπου πέντε τουλάχιστον άνθρωποι – κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκονται στη ζωή- πιάστηκαν στα «δίχτυα του».

Δύο ακόμη περιπτώσεις με ανθρώπους που εξαπατήθηκαν, είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη αφορά σε άτομο με κινητικά προβλήματα, στον οποίο ο 47χρονος φέρεται να υποσχέθηκε, πως όχι μόνο θα περπατήσει κανονικά αλλά θα παίζει και ποδόσφαιρο. Από τον συγκεκριμένο άνδρα φέρεται να απέσπασε ποσό άνω των 60 χιλιάδων ευρώ, το οποίο του έδινε τμηματικά τόσο για το διαιτολόγιο που του πρότεινε, όσο και για τα σκευάσματα (αναμεμειγμένα με έλαιο κάνναβης και υπερτροφές)

Σε άλλον άνδρα, επίσης με κινητικά προβλήματα του πρότεινε εναλλακτική θεραπεία «με συνδετήρες στο γόνατο» και φέρεται να του απέσπασε περισσότερες από 20 χιλιάδες ευρώ.

Μια 34χρονη αξιωματικός της αστυνομίας, ονόματι Βασιλική και με βαθμό Αστυνόμου Β΄έβαλε προσωπικό στοίχημα να «ξεσκεπάσει» τη δράση του ψευτογιατρού, καθώς συγκινήθηκε με το δράμα των οικογενειών που έχασε τα δύο παιδιά, δεκατεσσάρων και δεκαέξι ετών, αντίστοιχα. Ακολούθησε την πορεία επιταγής που είχε δώσει ο 47χρονος άνδρας προκειμένου να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του. Μετά από μήνες ερευνών, κατά τους οποίους οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα στοιχείο, κατάφεραν να εντοπίσουν τη βίλα που διέμενε στο Κορωπί να τον παρακολουθήσουν για δύο μήνες για να δούνε ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν και στη συνέχεια έχοντας περισσότερες από 40 καταγγελίες θυμάτων του, να τον φωνάξουν για ανάκριση.

Η πειθώ και η ευκολία με την οποία έλεγε ψέμματα, ήταν τα μεγάλα όπλα του τσαρλατάνου, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των θυμάτων του. Παρίστατο μάλιστα σε χειρουργεία, ανάλογα με τις ειδικότητες με τις οποίες εμφανιζόταν κάθε φορά, στους ασθενείς του. Δύο γιατροί περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ως συνεργοί του.

Είναι περισσότερες από 50 οι καταγγελίες που καλούνται να χειριστούν οι αστυνομικοί τόσο στην Αθήνα, όσο και σε Ρόδο, Λάρισα, Λαμία και Κρήτη.

Μια από τις καταγγελίες αφορά δράση του συγκεκριμένου άνδρα το 2009 στην Κύπρο, καταγγελία που εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη πορεία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΗ ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο (live)