Ιδιαίτερα παραγωγική αποδείχθηκε η σχολική χρονιά 2018-2019 για το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, το σχολείο που λειτουργεί μέσα στο Κατάστημα Κράτησης της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους, παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Τράντα ένας σύντομος απολογισμός της σχολικής χρονιάς. Μεταξύ άλλων έγιναν πολλές ημερίδες και διαλέξεις, τέσσερις ξεναγήσεις σε χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης μέσω του διαδικτύου, δύο θεατρικές παραστάσεις και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις.
Επίσης το σχολείο συμμετείχε σε τρεις πανελλήνιους διαγωνισμούς, στους οποίους έλαβε βραβεία και διακρίσεις, και σε τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας τα φετινά διαθεματικά σχέδια εργασίας (project):
 «Χημεία Τροφίμων»
 «Σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας»
 «Απασχόληση και επικοινωνία στην Ευρώπη»
 «Παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής»
 «Γράφουμε τραγούδια»
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου:
 Δημιουργικής γραφής
 Ελληνομάθειας
 Καλλιτεχνικό εργαστήριο

Στο τρίτο μέρος πραγματοποιήθηκε σύνδεση μέσω διαδικτύου με τον πρώην εκπαιδευόμενο Δημήτρη Β. , που αποφυλακίστηκε πριν λίγο καιρό. Ο Δημήτρης μοιράστηκε με τους πρώην συνεκπαιδευόμενους και τους προσκεκλημένους τη μοναδική εμπειρία της εκπαίδευσης σε χώρο εγκλεισμού και την προσπάθεια που κάνει για κοινωνική επανένταξη.

Τέλος, παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Το μεγάλο σχολείο», που γράφτηκε για το σκοπό αυτό από τη θεατρολόγο Μαρία Παπουτσή και συνέδεσε με έξυπνο τρόπο το τάβλι με το σχολείο και τη σημασία της εκπαίδευσης στη φυλακή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Δ. Παπαδόπουλος, ο αρχιφύλακας, διοικητικοί υπάλληλοι της φυλακής Λάρισας, πολλοί προσκεκλημένοι καθώς και εκπαιδευτές, εθελοντές και εκπαιδευόμενοι του σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ”Κατασκήνωση στην πόλη” στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία στέφθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας