Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρθηκε στους  ανεμβολίαστους υγειονομικούς που συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία. Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν εικονικά πιστοποιητικά. Αίτημα που όπως είπε το έχει μεταφέρει και στον Υπ. Υγείας.

Στη συνέχεια μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως είπε 13 Αυγούστου βγήκε μια υπουργική απόφαση που «όριζε τα νοσήματα που εξαιρούνται του εμβολιασμού και έδινε 3 μέρες προθεσμία στους συναδέλφους να υποβάλουν με ιατρικές βεβαιώσεις αίτημα εξαίρεσης. Μετά τις 17 Αυγούστου θα έπρεπε να απαντηθούν οι αιτήσεις. Είμαστε στις 9/9 και πολλά αιτήματα εκκρεμούν και δουλεύουν κανονικά μέχρι να απαντηθούν. Γεγονός άδικο. Είναι περίπου 1000 που έχουν υποβάλει αιτήματα. Εκτιμώ ότι 500 αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε η Μίνα Γκάγκα. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το πόσες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις των υγειονομικών που περιμένουν απάντηση για το αν δικαιούνται να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό ή όχι.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι 500, και εξετάζονται από την επιτροπή.

Ο «πονοκέφαλος» των πλαστών πιστοποιητικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα με τις δύο τραυματιοφορείς, τη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ και την διοικητική υπάλληλο να έχουν βγει ήδη σε αναστολή.

Άλλη άποψη πάντως, εκφράζει ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ, που αναγκάστηκε να βγει σε αναστολή άνευ αποδοχών ακολουθώντας τη νόμιμη οδό.

«Ό,τι κι αν κάνανε τις δικαιολογώ απόλυτα γιατί φοβηθήκανε. Δεν θέλανε να κάνουν το εμβόλιο. Δεν είναι καταδικαστέοι. Τις καταλαβαίνω απόλυτα.»

Σε απολογία κλήθηκε ο γιατρός από το Μεσολόγγι που κατηγορείται για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. Μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής, κατέρρευσε.

Η ιστορία των εικονικών εμβολιασμών όμως δεν είναι καινούργια για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Το LIVE NEWS αποκαλύπτει πως από τον περασμένο Ιούνιο διενεργείται ΕΔΕ για νοσηλεύτρια που φέρεται να προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού με την υπόθεση να έχει κολλήσει εδώ και 3 μήνες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Είχανε κατηγορήσει μία συνάδελφο ότι με κάποιον τρόπο όπως για παράδειγμα στον Παλαμά, πώς λέγεται το χωριό ότι περάστηκε ότι έχει κάνει το εμβόλιο.»

Σε αντίθεση με τον γιατρό που μέσα σε 1 μέρα βγήκε σε αναστολή, η εν λόγω νοσηλεύτρια εργάζεται κανονικά στο νοσοκομείο καθώς η επιτροπή δεν έχει αποφανθεί ακόμη και το σύστημα την εμφανίζει πλήρως εμβολιασμένη.

«Προφανώς έγινε από το εμβολιαστικό κέντρο και τους υπαλλήλους οι οποίοι λειτουργούν στο εμβολιαστικό κέντρο σε έναν έλεγχο το οποίο μπορεί να έγινε.»

Νέες καταγγελίες όμως, έρχονται και από τη Δράμα καθώς μικροβιολογικά εργαστήρια δέχονται κλήσεις πολιτών που ζητούν θετικά rapid test για να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

«Εμφανίστηκε με τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτών, βιντεοκλήσεις προς τα μικροβιολογικά όπου ζητούσαν αν μπορούν να βρεθούνε κάποια rapid test θετικά, τα οποία θα δηλωνόντουσαν στο σύστημα, χωρίς να γίνουν όμως γιατί αυτοί δε νοσούσανε, γιατί επέμεναν σε αυτό οι συνάδελφοι. Αυτοί ήταν υπάλληλοι του δήμου προφανώς, ήταν κάποιοι εκπαιδευτικοί που το είχαν ακούσει, ήταν κάποιοι που ήταν σε σώματα ασφαλείας.»

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών ερευνάται εις βάθος από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛιποθύμησε 65χρονος μόλις έμαθε ότι η σύζυγός του βρέθηκε θετική σε έλεγχο για κορωνο’ι’ό
Επόμενο άρθροΣήφης Βαλυράκης – Οργή από τη σύζυγό του για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης – Όνειδος για τη δικαιοσύνη