Παρεμβάσεις με στόχο την άρση των συνεπειών της κρίσης λόγω κορονοϊού, στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό Τουρισμό. Μεταξύ αυτών η ΠΟΕΕΤ επικεντρώνει στο θέμα των κλαδικών συμβάσεων, σε κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονται εκτός ρυθμίσεων, αλλά και στον τομέα των μη κύριων Τουριστικών καταλυμάτων – ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το αναλυτικό κείμενο αναφέρει ότι η ομοσπονδία αποφάσισε:

1. Να εντείνει τις προσπάθειες και πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας ώστε οι Κλαδικές συμβάσεις που είτε έχουμε παρατείνει λόγω πανδημίας είτε έχουν υπογραφεί πριν την κρίση να κηρυχτούν όλες ως γενικώς υποχρεωτικές ειδικά αυτή του Επισιτισμού που είναι η μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση της χώρας.

2. Να συλλέξουμε τα στοιχεία των συναδέλφων στον Επισιτισμό που είναι εκτός ρύθμισης ώστε να πιέσουμε την Κυβέρνηση να τους εντάξει και αυτούς στις ρυθμίσεις στήριξης.

3. Η δράση της Ομοσπονδίας μας συνεχίζεται κανονικά και ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων των μη κύριων Τουριστικών καταλυμάτων – ενοικιαζόμενα δωμάτια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, βιομηχανία ζαχαρωδών.

4. Ψήφισμα υπέρ του αγώνα των τουριστικών λεωφορείων για την υπογραφή ΣΣΕ.

5. Να καταθέσουμε το αίτημα μας για την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην εικοσαετία.

6. Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι εργαζόμενοι από γραφεία ευρέσεως εργασίας».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜολότοφ και στυλιάρια εντόπισε η ΕΛΑΣ κρυμμένα κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΈντεκα χιλιάδες Έλληνες για αγορές σε Τουρκία και Βουλγαρία