Δίωξη για από κοινού βιασμό άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου σε δύο Λαρισαίους ύστερα από την καταγγελία μιας κοπέλας ότι έπεσε θύμα τους.
Το καλοκαίρι, μια 20χρονη κοπέλα ανήρτησε σε λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα ένα post μέσω του οποίου δήλωνε πως έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες στο Βόλο προσθέτοντας μια δική της ιστορία στο κίνημα Metoo. Μετά την ανάρτησή της, η κοπέλα κλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να καταθέσει στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης όσα κατήγγειλε. Συγκεκριμένα, η κοπέλα κατήγγειλε ότι βγήκε με τη φίλη της και δύο αγόρια ενώ όταν η φίλη της έφυγε, εκείνοι δεν την πήγαν στο σπίτι της αλλά την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν.
Προχθές, οι δύο Λαρισαίοι, 22 και 24 ετών, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή στο πλαίσιο της προανάκρισης και έδωσαν τη δική τους εκδοχή. Όπως ανέφεραν, “οι δύο φίλοι γνώρισαν δύο κοπέλες από το Βόλο μέσω Instagram και κανόνισαν να βρεθούν στο Βόλο. Αφού βγήκαν μια φορά, οι δύο φίλοι γύρισαν στην πόλη τους. Λίγες ημέρες αργότερα, το θύμα συνέχισε την επικοινωνία με τα δύο αγόρια και κανόνισαν εκ νέου ραντεβού. Οι φερόμενοι ως δράστες ήρθαν με αυτοκίνητο από τη Λάρισα στο Βόλο στο οποίο και επιβιβάστηκε η 20χρονη φοιτήτρια. Στη συνέχεια, ανέφεραν πως τους οδήγησε η ίδια σε ερημική τοποθεσία και αφού ήπιαν, έφαγαν και έπαιζαν παιχνίδια «Θάρρος ή αλήθεια», εκείνη έχασε , επέλεξε το θάρρος και εβγαλε τη μπλούζα της”. Ο δικηγόρος τους υποστήριξε πως με τη συναίνεσή της “ο ένας εκ των δύο πήγε στο πίσω κάθισμα και συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της ενώ στη συνέχεια βγήκε έξω από το αυτοκίνητο για να συνευρευθεί με τον άλλο συνεπιβάτη”. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες συμφώνησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της αλλά αρνούνται ότι το έκαναν με τη βία. Μάλιστα, δήλωσαν πως η 20χρονη έστελνε μηνύματα σε έναν από τους δύο μετά το συμβάν αναφέροντας ότι πέρασε καλά και συνέχισε να έχει επικοινωνία μαζί του, γεγονός που σύμφωνα πάντα με τους δύο νεαρούς και τον δικηγόρο τους φαίνεται και από μηνύματα που αντάλλασσε με φίλες της”. Η 20χρονη ανέφερε πως ντρεπόταν να τους καταγγείλει.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού και άφησε ελεύθερους τους δύο φερόμενους ως δράστες υπό τον όρο να μη βγουν από τη χώρα.

 

Προηγούμενο άρθροΠρώτοι προημιτελικοί στο Κύπελλο Ελλάδας, νοκ άουτ αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία
Επόμενο άρθροΒιασμός στη Θεσσαλονίκη – Εν’ αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης και του κατηγορητηρίου που θα προκύψει