Λίγες ημέρες έχουν στην διάθεση τους οι «μνηστήρες» της Thomas Cook οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την θέση του οδηγού στο πιλοτήριο της.

 

Συγκεκριμένα μέχρι και την Τρίτη 7 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την προσφορά τους για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας της Thomas Cook, στην οποία έχει μπει πωλητήριο από τον Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον καταγράφεται μεγάλο.

 

Η ανακοίνωση της πώλησης έγινε τον Φεβρουάριο και στόχος όπως διευκρινίστηκε είναι η εταιρεία να αποκτήσει μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία ώστε να επενδύσει στα ξενοδοχεία της και να ψηφιοποιήσει τα κανάλια πωλήσεών της. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο μετά την αύξηση των ζημιών το τελευταίο τρίμηνο του 2018, από 14 εκατ. στερλίνες σε 60 εκατ.με τα έσοδα της να παραμένουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα, αυξανόμενα μόλις κατά 1% στα 1,66 δις. λίρες.

 

Ένα μήνα αργότερα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει 21 καταστήματα στην Βρετανία αλλά και να περικόψει περί τις 300 θέσεις εργασίας.

 

Ποιοι είναι οι διεκδικητές

 

Πόλο έλξης αποτελεί η αεροπορική εταιρεία για πολλούς μνηστήρες οι οποίοι θέλουν να πετάξουν μαζί της σε νέα projects σε συνδυασμό πάντα με τα δικά τους δεδομένα.

 

Μεγάλα είναι τα ονόματα που φιγουράρουν για να γραφτούν ως ιδιοκτήτες της. Στους μέχρι στιγμής μνηστήρες που ενδιαφέρονται για την αγορά μέρους ή και του συνόλου των αεροπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας συγκαταλέγονται η επενδυτικήIndigo Partners, με μετοχές στη WizzAir και θυγατρικές τη Frontier Airlines και τη νέα αεροπορική της Χιλής JetSmart, η Lufthansa Group και ο όμιλος Fosun.

 

Επιπλέον, ενδιαφέρον έχουν δείξει η μητρική εταιρεία της British Airways, IAG και η EasyJet, ενώ σε συζητήσεις έχουν εμπλακεί οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών KKR και Apollo για να αναλάβουν το σύνολο των μετοχών της Thomas Cook. Άγνωστο παραμένει αν η Ryanair έχει προσεγγίσει την εταιρεία για συζητήσεις.

 

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία Lufthansa και Indigo έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαμηλότερος φέτος ο πασχαλινός τζίρος των καταστημάτων
Επόμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα