Έκλεισαν  οι κάλπες για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μειωμένη η συμμετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Οι σημερινές επαναληπτικές εκλογές αφορούν την ανάδειξη 7 περιφερειαρχών και 229 δημάρχων. Από την πρώτη Κυριακή έχει κριθεί η μάχη της κάλπης σε 6 περιφέρειες και 103 δήμους. Το ενδιαφέρον στρέφεται σε επτά περιφέρειες, αλλά και σε δεκάδες δήμους, μεταξύ των οποίων είναι η Αθήνα, οπου προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Κώστας Μπακογιάννης, η Θεσσαλονίκη, όπου κερδίζει ο Κώστας Ζέρβας, ο Πειραιάς και η Πάτρα. Για τα αποτελέσματα, στις περισσότερες τουλάχιστον εκλογικές μονομαχίες, αναμένεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα μεταξύ 8.30 και 9. Και αυτή την εκλογική Κυριακή, η ΕΡΤ έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα της στον παλμό των εκλογών, με έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ1 που παρακολουθείτε και από την ιστοσελίδα www.ert.gr. Συνεχείς οι ανταποκρίσεις και του Πρώτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας.

Η εκτίμηση της Singular Logic

Στη Θεσσαλονίκη παραδέχθηκε την ήττα του ο Νίκος Ταχιάος.

«Ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία στις πιο δύσκολες εκλογές που οργανώθηκαν ποτέ», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Χαρίτσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, επικρατεί αισιοδοξία στην Πειραιώς ενόψει των αποτελεσμάτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαρχής αποφασίσει να δοθεί αμιγώς πολιτικός χαρακτήρας.

Θεωρούν μάλιστα ότι η ΝΔ θα κατορθώσει να περάσει ακόμη και τον πολύ υψηλό πήχη που είχε ήδη από το 2014 καθώς, όπως σημειώνουν, τότε οι «γαλάζιοι» είχαν κερδίσει 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροKάλεσμα από τη Ρένα Δούρου για να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες
Επόμενο άρθροΟι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα