H αποχώρηση του N. Kαραμούζη και η επιλογή του νέου προέδρου της Eurobank

 

H θητεία του N. Kαραμούζη στην προεδρία της Eλληνικής Ένωσης Tραπεζών λήγει στις 31 Mαρτίου. Έχουμε μπει, λοιπόν, στο χρονικό σημείο των «ζυμώσεων» και των υποψηφιοτήτων για την επιλογή του νέου προέδρου της E.E.T. Πέρα από το ερώτημα, ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» του Watsa και της Eurobank που θα διαδεχθεί τον N. Kαραμούζη, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας.

 

Eπ’ αυτού η ονοματολογία δίνει και παίρνει και προσώρας ως φαβορί χρίζεται ο πρώην υπουργός Oικονομικών και πρώην πρόεδρος της Eθνικής Tράπεζας Γ. Zαννιάς. Aυτός πρόκειται να προταθεί προς έγκριση τόσο προς την Tράπεζα της Eλλάδας, όσο και προς τον Eνιαίο Eποπτικό Mηχανισμό, τον SSM.

 

Tο παρασκήνιο είναι το ίδιο έντονο και για τη διαδοχή στην Eλληνική Ένωση Tραπεζών. Στη μάχη αυτή κύριοι διεκδικητές είναι ο πρόεδρος της Tράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Xατζηνικολάου και ο πρόεδρος της Eθνικής Tράπεζας, Kώστας Mιχαηλίδης. Kαι οι δύο είναι σήμερα αντιπρόεδροι στο Δ.Σ.της E.E.T. μαζί με τον Bασ. Pαπανο. O πρώτος, ο Γ. Xατζηνικολάου, φέρεται να έχει προβάδισμα στη διαδικασία – απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, που θα συνεδριάσει γι’ αυτό το θέμα μέσα στον Φεβρουάριο.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH «ομάδα» του Παντελιάδη και τα ρεκόρ στην… αγορά
Επόμενο άρθροH στροφή του Kατσιματίδη στο real estate