Θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει το ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, από συνομιλία που είχε τον Μάιο του 2016, με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, o οποίος φέρεται να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε δική του ατζέντα και ότι κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά. Σήμερα καταθέτει για τέταρτη ημέρα στην Προανακριτική ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη: «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το ηχητικό αρχείο που απέστειλε προς την επιτροπή ο Σαμπύ Μιωνή και το οποίο καταγράφει συνομιλία του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας παντως επαναλαμβάνει, ότι ο κ. Παππάς δεν είχε καμία σχέση με οποιαδήποτε υπόθεση εκβίασης, αναφέρει ωστόσο, ότι τον προέτρεψε να καταθέσει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου εναντίον της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν προκύπτει να κληθεί εκ νέου ο κ. Παππάς στην Επιτροπή, το ποιοι έβγαλαν λεφτά προκύπτει. Προσπαθούμε για ένα κοινό πόρισμα στο τέλος του μήνα», τόνισε μεταξύ άλλων στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας.

Την ίδια ώρα, επιμένει για την εμπλοκή της κας Ράικου και του κ. Παπασταύρου ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για χρηματισμό και «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι αποφεύγει να καταθέσει στην Προανακριτική. Ζήτησε να γίνει οποιαδήποτε έρευνα στο πρόσωπό του. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η χθεσινή εξέλιξη με τον κ. Μιωνή αποδεικνύει ότι είναι αθώος και στόχος του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος με τη συμμετοχή Ελλήνων. Το «κάποιοι έβγαλαν λεφτά» δεν με αφορά, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός. Το όνομά μου δεν ακούστηκε πουθενά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την επικοινωνία χαλκευμένη.


Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε Ξάνθη και Θεσπρωτία
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια Παναθηναϊκού για τον Αλέφαντο