Πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζει να προκαλεί η πορεία προς την επόμενη ημέρα μετά και τη σταδιακή άρση του lockdown. Η σύγκρουση επικεντρώνεται από την προμήθεια μασκών έως και τη λειτουργία της Δημοκρατίας με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι θα πηγαίνει βήμα βήμα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των ειδικών.

«Θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα, ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι πηγαίνουν και αυτοί βήμα-βήμα με βάση τα στοιχεία» Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, περιγράφει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πρώτο στάδιο επιστροφής στην κανονικότητα.

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους από την υπερκοστολόγηση για την προμήθεια μασκών και στολών από την 6η υγειονομική περιφέρεια με έδρα της Πάτρα, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως καταγγέλλει η αγορά κόστισε το διπλάσιο από άλλες υγειονομικές μονάδες. «Ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά, είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο ιός, α μην αφήσει ανεπανόρθωτα τραύματα στη λειτουργία της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής. Δεν θα το ανεχτεί κανένας και δεν θα το επιτρέψουμε» δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Θεωρώ πιθανό ότι η κυβέρνηση θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες με βασικό στόχο να νομιμοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα για τη διαχείριση τη καπιταλιστικής κρίσης», επισημαίνει ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, θέτει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος «Πρώτον, ποια είναι τα δημοσιονομικά μέτρα που θα βαρύνουν το δημόσιο χρέος; Δεύτερον, πόσα είναι τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα της χώρας;Τρίτον, ποιο είναι το ύψος των κρατικών εγγυήσεων;»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του  ΜέΡΑ 25 αναφέρει: Τα λεφτόδεντρα συνεχίζουν να ανθίζουν για ΜΜΕ και Golden Boys της κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Δεν πιστεύω στη δημοσιογραφία που προσπαθεί να τρομάξει τους ανθρώπους»
Επόμενο άρθροΒεντέτες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο