Η κυβέρνηση ενήργησε με βάση το νόμο, αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο διορισμός ήταν ομόφωνος και το κοινοβουλευτικό έργο θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι τη διάλυση της Βουλής.

Εμπλέκει σε μεθοδεύσεις το θεσμό του Προέδρου, αναφέρει η κυβέρνηση για την αξιωματική αντιπολίτευση, που τονίζει ότι αναζητήθηκε συναίνεση που δεν έδωσε η ΝΔ και της καταλογίζει περιφρόνηση των θεσμών.

H NΔ τονίζει πως είναι: «Aντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση εμπλέκει με τρόπο απαράδεκτο τον ΠτΔ. Δε νομιμοποιείται η κυβέρνηση για θέματα που δεσμεύουν τη χώρα. Είναι παράνομη η διαδικασία, μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ».

«Η αντιπαράθεση τραυματίζει την εμπιστοσύνη του λαού στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Γυναικεία υπόθεση είναι πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία, η ηγεσία του Αρείου Πάγου. Το υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε την Ειρήνη Καλού για τη θέση της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου και τη Δήμητρα Κοκοτίνη για τη θέση της εισαγγελέως. Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για βαθιά περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών και πολιτικές σκοπιμότητες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για αντισυνταγματική πράξη.

Σχετικές ειδήσεις:

Η επιλογή για τον ΑΠ-Τσίπρας:Η άρνηση της ΝΔ φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες-Τι λένε πηγές της Προεδρίας (video)

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος στην ΕΡΤ (video)

ΝΔ: Θεσμικά πρωτοφανής απόφαση – Πρωτοφανώς αλαζονική συμπεριφορά, λέει το Μαξίμου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕυ.Τσακαλώτος: Ισορροπήσαμε ανάμεσα σε μέτρα για την ανάπτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στην Πετρούπολη του Δ. Κουτσούμπα