Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, το ελληνικό δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ. Για χυδαιότητα και φαρισαϊσμό κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

«Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

«Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλυπτήρια πλάκας για νεκρούς της Marfin

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 12:00 η τελετή εντοιχισμού πλάκας στο κτίριο της Μarfin, όπου έχασαν τη ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση εξακολουθεί να πυροδοτεί ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Κουμουνδούρου.

«Αύριο γίνεται μια συμβολική εκδήλωση για να τιμηθούν τα θύματα της δολοφονίας της Marfin αλλά και για να στείλει ο πολιτικός κόσμος, ενωμένος, μήνυμα αποφασιστικότητας οτι δεν θα επιτρέψει ξανά στο μέλλον τέτοιο θλιβερό γεγονός. Σε αυτή την πρωτοβουλία τα κόμματα της Αριστεράς επιλέγουν να είναι απόντα. Αδικαιολόγητα απόντα. Στη Δημοκρατία όμως και οι απουσίες έχουν το νόημά τους», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί.

Στην αυριανή εκδήλωση θα παραβρεθεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ το ΚΚΕ, που επίσης δε θα δώσει το παρών στην εκδήλωση, θα καταθέσει στεφάνι για να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας της Marfin στις 10.30.

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης στην εκδήλωση μνήμης θα παραβρεθεί ο Βασίλης Βιλιάρδος, καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

«Οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ τι θέλουν να κάνουμε; Να μπούμε σε ένα πλαίσιο διχασμού χωρίς λόγο και αιτία; Να διαφωνούμε στα ιδεολογικά πολιτικά οικονομικά κοινωνικά θέματα, το καταλαβαίνω, αλλά να διαφωνούμε με τους νεκρούς;», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Λουλούδια στο κτίριο της Marfin άφησαν το μεσημέρι ο Γιάνης Βαρουφάκης και βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Καθαροί» από κορωνοϊό οι παίκτες της Ίντερ
Επόμενο άρθροΌλοι Μαζί Μπορούμε και στη γνώση