Σε αυστηρό Διάβημα προς την Άγκυρα, προέβη η Αθήνα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, για την νέα αυθαιρεσία της Τουρκίας στον Έβρο, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την εποχική αλλαγή της κοίτης του ποταμού για να δημιουργήσει μία ακόμα εστία έντασης με την Ελλάδα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» την Κυβέρνηση της ΝΔ στην διαχείριση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

«Η αλλαγή της κοίτης Έβρου είναι παλιό πρόβλημα όχι τωρινό… Πως αυτό το ζήτημα που είναι σύνηθες πρέπει να λυθεί χωρίς κλιμάκωση. Εμείς πάντα επιδιώκουμε να σεβόμαστε διεθνές δίκαιο και κανόνες καλής γειτονίας» τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορηματική η απάντηση τόσο από τον Νίκο Δένδια, όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι «ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους».

Διευκρινίσεις ζήτησαν και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης.«Πρέπει να πάψει η Ελληνική Κυβέρνηση να στρουθοκαμιλίζει. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η μόνη λύση για να μην αποδειχθούν συνένοχοι Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών! Ελληνική ανακατάληψη τώρα, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες!» σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για λίγες «δεκάδες μέτρα» και όχι για τα 16 στρέμματα στα οποία έχουν εγκατασταθεί κανονικότατα οι τουρκικές δυνάμεις» ανέφερε ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ 25.

Στο μεταξύ την διαμαρτυρία του Βερολίνου προς την Άγκυρα εξέφρασε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, για το περιστατικό που σημειώθηκε τον Απρίλιο στον Έβρο, όταν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν προς την κατεύθυνση περιπόλου της FRONTEX, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Γερμανοί.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης
Επόμενο άρθροΑγριά: Φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο