«Καθεστωτική» χαρακτήρισε την αντίληψη για Κουρουμπλή

 

Για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, και για «καθεστωτική αντίληψη» σε βάρος του Παναγιώτη Κορουμπλή έκανε λόγο το Σάββατο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Μιλώντας και με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης του μητροπολίτη Αιγιαλείας, ανέφερε ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει δεν στοιχειοθετείται. «Είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων… Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε.

 

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» επέμεινε ο κ. Σεραφείμ. «Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός» πρόσθεσε.

 

Όσον αφορά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες. Ήμασταν, σημείωσε, συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του.

 

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι… Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» σημείωσε αφήνοντας υπαινιγμούς για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροειδοποιήσεις από Ντράγκι για το Brexit
Επόμενο άρθροΘα αποφευχθούν λουκέτα με τις ρυθμίσεις οφειλών