Τη σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Τη σχετική πρόταση υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στη συνέχεια η τελική έγκριση θα δοθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή – βάσει της σχετικής νομοθεσίας – θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη τη θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών».

 

Κατά τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής».

 

Ο ίδιος θεωρεί την επιλογή αυτή της κυβέρνησης ως μία «απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση, που πλήττει άλλο έναν – σημαντικότατο – θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΔ να μας πει το ποσό που θα διέθετε το 2019 για τον κοινωνικό προϋπολογισμό
Επόμενο άρθροΑεροδρόμιο και Αθήνα, ταξιδεύουν και… αφηγούνται μαζί, μέσα από την πένα 5 διάσημων Ελλήνων συγγραφέων!