Στη δίνη πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης βυθίζεται η Αλβανία. Η διαμάχη του Προέδρου Μέτα με τον Πρωθυπουργό Ράμα για τις δημοτικές εκλογές κλιμακώνεται. Ο πρόεδρος της χώρας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα κόμματα για να οριστεί νέα ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές, ενώ η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Με “πόλεμο” δηλώσεων μεταξύ του προέδρου της Αλβανίας και του πρωθυπουργού για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, συνεχίσθηκε σήμερα η πολιτική κρίση.

Στις κατηγορίες του προέδρου Μέτα ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση “είχαν κηρύξει την 30η Ιουνίου ημέρα μάχης για ζωή ή θάνατο” και ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ακυρώσει την ψηφοφορία, απάντησε από τις Βρυξέλλες, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δηλώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να δρομολογήσει την καθαίρεση του Μέτα από τον προεδρικό θώκο ο ίδιος ο πρόεδρος επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Σχολιάζοντας την δήλωσή του αυτή, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπάλα, είπε ότι το κόμμα του δεν παραιτείται της προσπάθειας για την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για τις εργασιακές σχέσεις
Επόμενο άρθροΠελοπόννησος: Οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία