Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια, η ρύθμιση για τις συναθροίσεις και μια αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για την αστυνομία στα πανεπιστήμια προκάλεσαν έντονη πολιτική κόντρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεδιάσκεψη με πανεπιστημιακούς που είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία θέτει σε καραντίνα δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ επέκρινε τον αρμόδιο υφυπουργό Άγγελο Συρίγο για δήλωσή του σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Αν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση και ως οδηγό τα όσα συνέβησαν κατά την επτάχρονη δικτατορία, τότε δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό η χώρα και ο λαός μας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αποσπάσματος από διαδικτυακή εκδήλωση της ‘Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κάνοντας λόγο για ντροπιαστική επίκληση.

«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις» ανέφερε στο σχετικό απόσπασμα ο κ. Συρίγος.

Ο υφυπουργός Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση δημοσιεύοντας την πλήρη τοποθέτησή του, στην οποία είχε αναφέρει: «υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές».

Αντικρούοντας τις κατηγορίες εναντίον του, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομόνωσε την ιστορική -όπως την χαρακτήρισε- αναφορά του.

Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα κι όχι με διαστρέβλωση λεγομένων. Η ισοπεδωτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ (…) προσπαθεί να παίξει με τις μνήμες και το συναίσθημα και τελικά στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σκληρές επικρίσεις διατυπώνουν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Αναρωτιόμασταν πώς την εμπνεύστηκαν. Τώρα η απορία μας λύθηκε.Τι απαντά ο κ. Μητσοτάκης σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις; Τις υιοθετεί;» είπε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη», σημείωσε το Γραφείο Τύπου ΚΣ ΚΝΕ.

«Ο αυταρχισμός τους και η δημοκρατική εκτροπή δεν θα περάσει», τόνισε το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔείτε τώρα σε live streaming τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ από το ERTFLIX
Επόμενο άρθροΓώγος στην ΕΡΤ: Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ανατραπούν αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα