Η Όλγα Γεροβασίλη γραμματέας της Κ.Ο. και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γραμματέας του κόμματος θα είναι τα δύο πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας, παρά τις πληροφορίες έως και λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Πoλιτικού Συμβουλίου ότι σε αυτήν θα συμμετείχαν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Νάσο Ηλιόπουλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εισηγήθηκε και έγινε αποδεκτό η κα. Γεροβασίλη και ο κ. Τζανακόπουλος να έχουν την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων και της δεοντολογίας από βουλευτές και στελέχη.

Η συνεδρίαση, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, διεξήχθη σε θετικό και ήπιο κλίμα, σε αντίθεση με το κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας με τις διαδοχικές, θεωρούμενες ως κακοφωνίες, αναφορές στελεχών.

Την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ήταν καθαρά πολιτική άποψη η θέση που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα και ερμηνεύθηκε ως αντίθετη με τη θέση του προέδρου που έχει μιλήσει για πολιτική απάτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φέρεται να είπε, επίσης, πως ίσως το timing της δήλωσής του να μην ήταν το κατάλληλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι αποδέχεται ότι η θέση που δημοσιοποίησε ήταν πολιτική, ωστόσο αυτό, όπως ανέφερε, αξιοποιήθηκε από πολιτικούς αντιπάλους με τη βοήθεια κάποιων μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στην εικόνα προς τους πολίτες.

Στη συνεδρίαση ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται λόγος για πολιτική εξαπάτηση από την κυβέρνηση και αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι:

«Η πανδημική και οικονομική κρίση βαθαίνουν εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, ενώ στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο και στρατηγική μειώνοντας κάθε μέρα που περνά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας».

Με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβένηση ότι ενεργεί με το δόγμα του «προβλέψιμου συμμάχου», και δεν φαίνεται να διασφαλίζει ουσιαστική στήριξη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρος παράταση πληρωμών εισφορών και φορολογικών δηλώσεων για πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθροΣε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη το ήμισυ όλων των τουριστικών εσόδων της χώρας