Η κατάρρευση του πολιτισμού μαζί με την καταστροφή της Φύσης διαφαίνεται στον ορίζοντα, δήλωσε την Δευτέρα ο διάσημος Βρετανός ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Sir David Attenborough στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος στην Πολωνία.

 

Ο ιστορικός της φύσης, που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συμμετοχή του σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ του BBC για την φύση, επελέγη για να αντιπροσωπεύσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, ανάμεσα σε αντιπροσώπους από σχεδόν 200 έθνη που βρίσκονται στο Κατοβίτσε για να διαπραγματευτούν πώς θα μετατρέψουν τις δεσμεύσεις που έγιναν στη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού το 2015 σε πραγματικότητα.

”Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπογενή καταστροφή παγκόσμιας κλίμακας, τη μεγαλύτερη απειλή μας εδώ και χιλιάδες χρόνια: την αλλαγή του κλίματος”, δήλωσε.

 

Αν δεν αναλάβουμε δράση, η κατάρρευση των πολιτισμών μας και η εξαφάνιση μεγάλου μέρους του φυσικού κόσμου βρίσκεται στον ορίζοντα”. 

Αφού μετέφερε στη Σύνοδο αγωνιώδη βιντεο-μηνύματα νέων ανθρώπων ο Attenborough δήλωσε: “Οι άνθρωποι του κόσμου έχουν μιλήσει. Ο χρόνος τελειώνει. Θέλουν εσείς, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, να ενεργήσετε τώρα. Οι ηγέτες του κόσμου, πρέπει να καθοδηγήσετε. Η συνέχιση των πολιτισμών και ο φυσικός κόσμος από τον οποίο εξαρτάται είναι στα χέρια σας”.

 

Τέλος, ο Attenborough προέτρεψε τον καθένα να χρησιμοποιήσει το νέο ActNow chatbot του ΟΗΕ, το οποίο σχεδιάστηκε για να δώσει στους ανθρώπους τη δύναμη και τη γνώση ώστε να αναλάβουν προσωπική δράση εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

 

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος για το Κλίμα στο Κατοβίτσε της Πολωνιας θεωρείται η σημαντικότερη διάσκεψη του ΟΗΕ μετά από αυτή στο Παρίσι, καθώς απομένει μόνο ένα έτος προτού λήξει η προθεσμία για να συμφωνηθεί ένας “οδικός χάρτης” για να λάβουν χώρα οι περιβαλλοντικές δράσεις που είχαν συμφωνηθεί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνεται η διαβούλευση του ν/σ για τον θεματικό τουρισμό
Επόμενο άρθροΠολιτισμική κατάρρευση λόγω καταστροφής της φύσης