Νέα ντοκουμέντα  έρχονται στο φως για τη δράση των συμμοριών με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτοντας την σκληρότητα με την οποία δρούσαν οι κακοποιοί.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι έρευνες των Αρχών με την αστυνομία να συλλαμβάνει τις προηγούμενες ώρες δύο ακόμη μέλη, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 34, της συμμορίας που εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο στην Πρέβεζα, λίγο πριν διαφύγουν από τη χώρα.

Μετά τις ένοπλες ληστείες, την διακίνηση ναρκωτικών και τις απειλές φοιτητών, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Πειστήρια, μεταξύ άλλων, είναι και η επίδειξη ισχύος μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με όπλα αλλά και χρήματα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Νέο βίντεο από ληστεία σε βενζινάδικο

Η αδίστακτη συμμορία εισβάλει σε βενζινάδικο με κράνη, όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε στο MEGA Ακινητοποιούν τον υπάλληλο και του κάνουν σωματικό έλεγχο. Με γρήγορες κινήσεις αρπάζουν μετρητά και εξαφανίζονται.

Την ίδια ημέρα εισβάλουν με όπλα σε μίνι μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο. Τρομοκρατούν την ταμεία και παίρνουν με αγριότητα τα μετρητά από το ταμείο.

Τα μέλη της συμμορίας πόζαραν με όπλα, φωτογραφίζονταν και ανέβαζαν τα κατορθώματα τους στα social media για να κάνουν επίδειξη ισχύος.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του κουκουλοφόρου με τα γάντια που ποζάρει με δύο όπλα στα χέρια μέσα σε πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι αρχές συνέλεξαν πλήθος βίντεο και φωτογραφιών από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που έγιναν στόχος αλλά και από τα κινητά των δραστών που κατασχέθηκαν κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός «πληροφοριοδότης»

Η δόκιμη αστυνομικός που κατηγορείται ως πληροφοριοδότης της συμμορίας πέρασε μαζί με συγκατηγορουμένους της το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ενώ βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα.

Στις 29 Ιανουαρίου κατηγορείται ότι πρόδωσε την επιχείρηση που είχε στηθεί για τη σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης. Μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τηλεφώνησε και ανέφερε κωδικοποιημένα: «Να… προσέχει μωρέ… με το αμάξι. Γιατί μου είχε πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα».

Ένα από τα θύματα της συμμορίας είναι η οικογένεια του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου, ο οποίος καταγγέλλει ότι όταν δεν δέχτηκαν να συμβιβαστούν δικαστικά με τους δράστες, δέχτηκαν απειλές. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έστειλαν sms για να επιστρέψουν μέρος των κλοπιμαίων και να καταθέσουμε ότι έχουμε δεχτεί τη συγγνώμη τους».

Ο διάλογος που «καίει» την αστυνομικό

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών είχαν προσπαθήσει να συλλάβουν δυο φορές των 30χρονο αρχηγό της οργάνωσης, όμως η δόκιμη αστυνομικός είχε φροντίσει να τον ενημερώσει μέσω του συντρόφου της ώστε να μπορέσει να διαφύγει.

Vasil: Έλα
Γεωργία: Να σου πω ρε τι κάνετε;
Vasil: Εδώ καθόμαστε μας τρελαίνουν με τον …
Γεωργία: Θυμάσαι τότε όπου είχαμε πάει για καρτ και ήταν και ο Ατζού;
Vasil: Nαι
Γεωργία: Έφυγε αυτός ή είναι εδώ;
Vasil: Δεν ξέρω γιατί;
Γεωργία: Εεε για να προσέχει μωρέ με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα
Vasil: Α οκ

Λίγα λεπτά μετά ο σύντροφος της τηλεφωνεί στον 30χρονο και κάπως έτσι χάθηκε μέσα από τα χέρια της ΕΛΑΣ.

Vasil: Έλα φιλέ που είσαι;
30χρονος: Έλα αδερφέ εδώ πάνω, εσύ;
Vasil: Πάνω;
30χρονος: Εδώ στην πύλη
Vasil: Αν είσαι στην πύλη κάτσε εκεί γιατί θέλω να σου πω
30χρονος: Εντάξει έλα

Έλυναν τις διαφορές τους με κατσαβίδι

Οι επιθέσεις με κατσαβίδια φαίνεται πως ήταν ένας από τους τρόπους δράσης των κακοποιών, οι οποίοι συνεπλακησαν με άλλη ομάδα ατόμων μέσα σε χώρους του Ιδρύματος.

Vasil: Με έχουν βαρέσει με πτυσσόμενο
30χρονος: Ποιον βάρεσαν εσένα;
Vasil: Ναι εμένα αλλά τους τρύπησα με το κατσαβίδι

Πώς οργάνωναν τα χτυπήματα

Επί ένα χρόνο η συμμορία που είχε βρει… καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στις περιοχές γύρω από την φοιτητική εστία, η οποία ήταν το «στρατηγείο» τους, ωστόσο δεν ήταν το μόνο σημείο που είχαν τον έλεγχο.

Η συμμορία είχε άλλα τέσσερα κρησφύγετα στην Καισαριανή και το Παγκράτι, ενώ είχαν καταφέρει να κάνουν 21 ληστείες. Σε πολλές περιπτώσεις χτύπησαν τα θύματά τους.

Για τους συλληφθέντες έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες.

Η πρώτη δικογραφία αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων ενώ η δεύτερη υπόθεση αναβλήθηκε για 10 Οκτωβρίου λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: Αυτά είναι τα τέσσερα συχνότερα λάθη με το καλοριφέρ που κοστίζουν
Επόμενο άρθροΚομισιόν: «Παράθυρο» για το ελληνικό πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς φυσικού αερίου