Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζήτησαν μεταξύ άλλων, σε πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην εμπορική αγορά του Βόλου, εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

331798626 904883877417962 5835870207882719296 n 1

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

”Τη  στιγμή που οι εργαζόμενοι αγωνιούν, που η κάθε λαϊκή οικογένεια έχει σφίξει το ζωνάρι όσο δεν πάει άλλο για να βγει ο μήνας, που είναι στο γράψε – σβήσε για το τι θα βάλει στο καλάθι του market, που εκτός από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου προστέθηκαν και αυτά της ΔΕΥΑΜΒ σε εκείνα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τέλος!

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.α για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το έργο που διαδραματίζεται σήμερα σε προεκλογικό χρόνο από όλους τους επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες» το έχουμε ξαναδεί.

Η ΝΔ υπόσχεται ψίχουλα για τον κατώτερο μισθό. Τα ψίχουλα που θα γίνουν καπνός από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα, από τους δυσβάστακτους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει το γνωστό τροπάρι για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, όπως και πριν γίνει κυβέρνηση, άλλα και τώρα σαν αντιπολίτευση που ψήφισε πάνω από το 50% των αντεργατικών νομοσχεδίων της ΝΔ.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει δεν αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα είναι χαμένος χρόνος να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις, περιμένοντας την όποια κυβερνητική εναλλαγή.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας, με πραγματική ανακούφιση του λαού, να βάλουν φρένο στους πλειστηριασμούς.

Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στις συντάξεις.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του χαρατσιού στις ΑΠΕ.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
  • Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων.
  • Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης(π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη).
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους  στις δύο ΒΙΠΕ κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, χιλιομετρική αποζημίωση σε κάθε εργαζόμενο για την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.
  • Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τµήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG”.
Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη έρευνα για «στημένο» αγώνα του Copa del Rey το 2021
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη Στρατιωτικός στο Βόλο που ψάρευε με παράνομη χημική ουσία