Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας, που έχει ήδη φθάσει στα όριά του και όπου επιπλέον δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζει προβλήματα «μερικές φορές σοβαρά», παραδέχθηκε την Τετάρτη ο φορέας διαχείρισης των αεροδρομίων στην Πορτογαλία.

«Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες γνωρίσαμε προβλήματα, μερικές φορές σοβαρά, αλλά εργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την υπηρεσία», δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης ο Τιερί Λιγκονιέρ, γενικός διευθυντής του ΑΝΑ, του φορέα διαχείρισης δέκα πορτογαλικών αεροδρομίων.

Διαβάστε επίσης: Πού οφείλεται το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη

Η ακρόαση αυτή του ANA, θυγατρικής του γαλλικού ομίλου κατασκευών και δημοσίων έργων Vinci, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ακύρωση δεκάδων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας τις τελευταίες ημέρες και τις μεγάλες ουρές αναμονής για τους επιβάτες.

Ρωτήθηκε κυρίως για την κατάσταση στη Λισαβόνα και το Πόρτο, δεύτερη πόλη της χώρας όπου οι ουρές αναμονής, κυρίως στον έλεγχο των συνόρων, ήταν τεράστιες.

«Όσον αφορά στις ακυρώσεις που έχουμε γνωρίσει επί του παρόντος, η απάντηση είναι μάλλον στην πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, γιατί αυτές είναι που αποφασίζουν», δήλωσε ο Λιγκονιέρ.

Έλειψη προσωπικού και απεργίες

Μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών που είχαν σχέση με την πανδημία Covid-19, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται να προσλάβουν προσωπικό, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απεργίες σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Το πρόβλημα της συμφόρησης στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και η επείγουσα ανάγκη να αποσυμφορηθεί, λόγω της τουριστικής έκρηξης που γνωρίζει η πορτογαλική πρωτεύουσα, συζητείται εδώ και χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα νέο συμπληρωματικό αεροδρόμιο στη Λισαβόνα, που θα βρίσκεται στο Μοντίχο, στη νότια όχθη των εκβολών του ποταμού Τάγου, προτού αλλάξει γνώμη μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Έπειτα από συζήτηση με τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, ο υπουργός Υποδομών, Πέδρο Νούνο Σάντος, εξέφρασε τη λύπη του για λάθη επικοινωνίας και συντονισμού στους κόλπους της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔΝΤ: Μην είστε κοντόφθαλμοι – Στηρίξτε την Αφρική αν θέλετε να μην ξεμείνετε από εργαζόμενους
Επόμενο άρθροΕύβοια: Χτύπησε τον πατέρα του και του έσπασε το αυτοκίνητο με σφυρί