Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει περαιτέρω την πολυμερή συνεργασία με τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, όπως και να προωθήσει τον παγκόσμιο ρόλο των χωρών Brics, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες των εν λόγω χωρών.

Ο Πούτιν απευθυνόμενος στους ηγέτες των χωρών Brics, είπε ότι οι χώρες τους μπορούν να προωθήσουν την παγκόσμια σταθερότητα.

Πού έριξε τα «καρφιά» του

Ο Βάλντιμιρ Πούτιν ξεχώρισε τις «κακοπροαίρετες, εγωιστικές ενέργειες μεμονωμένων κρατών» ως θέμα ανησυχίας στην ομιλία του στη 14η σύνοδο κορυφής των Brics.

Η εκδήλωση διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη και φιλοξενείται από τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti σημειώνει ότι ο Πούτιν είπε:

«Μόνο στη βάση της ειλικρινούς και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μπορούμε να αναζητήσουμε τρόπους εξόδου από την κατάσταση κρίσης που έχει αναπτυχθεί στην παγκόσμια οικονομία λόγω των κακοσχεδιασμένων, εγωιστικών ενεργειών μεμονωμένων κρατών, τα οποία, χρησιμοποιώντας τους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς, στην πραγματικότητα, μεταδίδουν τα δικά τους λάθη στη μακροοικονομική πολιτική σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η ομάδα των χωρών Brics αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική και έχει πάρει το όνομά της από τα αρχικά τους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ: Λέει κανείς «ναι»;
Επόμενο άρθροΠόθεν έσχες: Πλούσιοι και φτωχοί της Βουλής – Χρεωμένοι με δάνεια