Ισχυρές βροχές, τσουχτερό κρύο ακόμα και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και θα φέρνει μαζί της η «Ωκεανίς» η οποία θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής και θα ενισχυθεί κατά το Σαββατοκύριακο.

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στα βασικά γνωρίσματα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 10οC.

 

Την θερμοκρασία θα επηρεάσουν αέριες μάζες πολικής προέλευσης, ενώ θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι χιονοπτώσεις, αρχικά την Παρασκευή, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

 

Από το πρωί του Σαββάτου, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελοπονήσου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις της ΕΜΥ.

 

Στο βίντεο προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της «Ωκεανίδας» μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη και ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα του νησιού.

 

Το Σαββατοκύριακο, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚύριε Τσίπρα, οφείλετε επιτέλους κάποιες πειστικές απαντήσεις
Επόμενο άρθροΔωρεά του οίκου Bulgari για προστασία ρωμαϊκού αρχαιολογικού χώρου