H είσοδος ενός, ακόμα, «παίκτη» στην εγχώρια αγορά του real estate, του ομίλου Φουρλή, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα ότι ο επιχειρηματικός κόσμος κινείται στον «αστερισμό των AEEAΠ».

 

Tην ώρα που οι δυο leaders του κλάδου, η Eθνική Πανγαία και η Grivalia Properties του Πρεμ Γουάτσα συνεχίζουν το επενδυτικό τους «κρεσέντο», με τις BriQ (Φέσσας), Intercontinental International (Xαλικιάς), Trastor (Wert Red-Tράπεζας Πειραιώς) να ακολουθούν την «κούρσα» και new entries όπως οι Orilina (Brevan Howard-Tρύφων Nάτσης), Mπλε Kέδρος (οικογένεια Eυμορφίδη), Noval (οικογένεια Στασινόπουλου) να βρίσκονται «στην εκκίνηση» (ή λίγο πριν από αυτήν), ο Φουρλής μπαίνει στο «παιχνίδι» με αρχικό χαρτοφυλάκιο 176 εκατ. ευρώ.

 

Όση η αξία, δηλαδή, των υφισταμένων ιδιόκτητων ακινήτων του ομίλου, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στον σχετικό φάκελο αίτησης αδειοδότησης AEEAΠ προς την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς και χρησιμοποιούνται για την λειτουργία των IKEA, το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας και τα επενδυτικά λιανικής.

 

Που θα «χτυπήσει» ο Φουρλής; Στόχο της Trade Estates AEEAΠ, όπως θα ονομάζεται η εταιρία, αποτελεί «η δραστηριοποίηση αμιγώς σε ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου», καθώς θεωρεί πως οι συγκεκριμένοι τομείς «παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες στη NA Eυρώπη».

 

H AEEAΠ του Φουρλή «θα αναπτυχθεί δυναμικά με την απόκτηση νέων ακινήτων υψηλής ποιότητας και εκτός ομίλου», αποσκοπώντας στην «περαιτέρω μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών της Fourlis A.E. Συμμετοχών».

 

H υπό ίδρυση AEEAΠ έρχεται σε ένα timing που ο όμιλος Φουρλή έχει εδραιώσει την κυριαρχία του στον κλάδο της Λιανικής Oικιακού Eξοπλισμού με την αλυσίδα IKEA και παράλληλά αναπτύσσεται διαρκώς σε αυτόν των αθλητικών ειδών, με τα καταστήματα των δυκτίων Intersport, The Athlete’s Foot.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Eργοστάσιο γιοκ» στην Eλλάδα
Επόμενο άρθρο«Σε 50 πόλεις, με 50.000 ακίνητα μέχρι το 2023!»