Μία ακόμη μεγάλη συνεργασία εγκαινίασε η εταιρεία METRO (στην οποία ανήκουν οι αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry) με την πολυεθνική εταιρεία Schneider Electric που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και μετρά 50 χρόνια στην αγορά της χώρας μας.

 

Η συνεργασία αυτή είναι στηριγμένη σε γερές βάσεις και τη χαρακτηρίζει η σχέση εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρείες ως στρατηγικοί συνεργάτες. Οι εταιρείες έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί άψογα σε ποικίλους τομείς, όπως:

 

Η ενεργειακή διαχείριση με κεντρικό σύστημα PME (Power Monitoring Expert).

 

Η εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού στα καταστήματα της METRO.

 

Η ενεργειακή επισκόπηση δεδομένων (data mining) για τον εντοπισμό λύσεων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα καταστήματα της εταιρείας.

 

Η εκπαίδευση του προσωπικού με βάση το πρότυπο ISO50001 (Energy Management System).

 

Τα αποτελέσματα της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ανταποκρίνονται σε εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση του ανθρακικού αποτυπώματος και συνοψίζονται ως ακολούθως:

 

-Εξοικονόμηση ενέργειας από την ορθολογική χρήση της ενέργειας κατά των ωρών ανοίγματος και κλεισίματος των καταστημάτων.

 

-Ενδυνάμωση της ενεργειακής συνείδησης των εργαζόμενων της εταιρείας.

 

-Δημιουργία ενεργειακά έξυπνων, «πράσινων» καταστημάτων με βέλτιστη λειτουργία κατανάλωσης ενέργειας και προηγμένη τεχνολογία για

τη διασφάλιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Με τη νέα συμφωνία συνεργασίας, οι σχέσεις των δύο εταιρειών περνούν σε νέα εποχή και διευρύνονται σε νέες κατηγορίες υπηρεσιών και ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν τόσο στη λειτουργία των καταστημάτων της METRO, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή με τη σειρά της στους καταναλωτές. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή και η ολιστική προσέγγιση ως προς την ενεργειακή διαχείριση επιβεβαιώνουν το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης και των δύο μερών και τη συμβολή τους στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

 

Ενδεικτικά, οι νέοι άξονες της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών METRO και Schneider Electric περιλαμβάνουν εκτός των άλλων:

 

-Την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής ανάλυσης δεδομένων με Artificial Intelligent αλγόριθμους (Facility + Power Advisor).

-Την αναβάθμιση των ενεργειακών λογισμικών PME για τη διατήρησή τους στην αιχμή της τεχνολογίας.

-Την εισαγωγή κατάλληλων φίλτρων αρμονικών παραμορφώσεων, πεδίων αντιστάθμισης πυκνωτικών διατάξεων, μετασχηματιστών ελαίου, νέων μετρητικών συσκευών Powertag για την κάλυψη επικεντρωμένων καταναλώσεων.

-Τη συμμετοχή σε μελέτες και έρευνες στον τομέα της βέλτιστης λειτουργίας των ψυγείων που διεξάγει η METRO, με αξιοποίηση τρέχοντος υλισμικού της Schneider Electric καθώς και πειραματικών διατάξεων που βρίσκονται σε φάση Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D).

-Την εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα στα σημεία που εκμεταλλεύεται η METRO και πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και πολλά ακόμη.

Με καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες από την Schneider Electric, η METRO γίνεται Future Ready και προετοιμάζεται για τις ανάγκες του μέλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροDeal που δίνει φτερά στην Elinair
Επόμενο άρθροΑύξηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου το Φεβρουάριο