Εγκρίθηκε η σύναψη τριών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των Δήμων Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ραφήνας–Πικερμίου, που αφορούν στην αποκατάσταση των οδικών υποδομών και στην υλοποίηση των συνοδευτικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και των αναγκαίων αναπλάσεων όπου απαιτούνται, μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, τον Νοέμβριο του 2017, και από τις πυρκαγιές, τον Ιούλιο του 2018.

 

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο προϋπολογισμός για τα έργα και στους τρεις Δήμους, ανέρχεται συνολικά σε 27.450.000 ευρώ και τα κονδύλια θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Σημειώνεται ότι της σύναψης των Προγραμματικών Συμβάσεων, προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τους τρεις Δήμους, οι οποίοι διατύπωσαν «αδυναμία χρηματοδότησης των έργων με ίδιους πόρους και έλλειψη επαρκούς προσωπικού με τεχνική και επιστημονική γνώση και εμπειρία για την υλοποίησή τους».

 

Τα αιτήματά τους έγιναν αποδεκτά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με την έγκριση των Προγραμματικών Συμβάσεων, το Υπουργείο αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση των διαδικασιών ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ).

 

Με την κατασκευή των έργων θα αποκατασταθούν οι βλάβες των οδικών υποδομών, που αφορούν κατά κύριο λόγο καταστροφή μεγάλων τμημάτων ασφαλτοτάπητα με αποκολλήσεις, έντονες ρηγματώσεις και καθιζήσεις, καταστροφή των αποχετευτικών συστημάτων των οδών κ.λπ.

 

Ο προϋπολογισμός της κάθε Προγραμματικής Σύμβασης διαμορφώνεται ως εξής: Για τον Δήμο Ελευσίνας ανέρχεται στα 5.800.000 ευρώ, για τον Δήμο Μεγαρέων στα 6.850.000 ευρώ και για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στα 14.800.000 ευρώ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπάρχει πολιτική ευθύνη για τις υποθέσεις διαφθοράς
Επόμενο άρθροΕνοπλη ληστεία στα Εξάρχεια με θύμα 27χρονο το βράδυ της Τετάρτης