Στις 15 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία του cine Αιολία, του δημοτικού κινηματογράφου της Καισαριανής. Στην πρεμιέρα θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη. Στο ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης.

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου τις ταινίες έχει επιμεληθεί και προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο».

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καισαριανής: «Για τρεις μήνες θα απολαύσουμε ταινίες από όλον τον κόσμο που θα μας προσφέρουν άφθονο γέλιο, συγκίνηση, θα μας ψυχαγωγήσουν ποιοτικά και θα μας εκπαιδεύσουν.
Και φέτος διατηρούμε τις δωρεάν προβολές από Δευτέρα έως και Πέμπτη, όπως θεσπίσαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ως ένδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης και κάνοντας πράξη την θέση μας ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων.

Δευτέρα έως Πέμπτη: είσοδος δωρεάν
Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή: είσοδος 5€
Ώρα προβολών: 21.30
Διεύθυνση: Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 210-7247600».

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Θερινού Κινηματογράφου Καισαριανής ΑΙΟΛΙΑ

Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος δήλωσε ότι: «Η ΑΙΟΛΙΑ κλείνει φέτος πέντε χρόνια με τη νέα της μορφή.
Πάντοτε ήταν ένας ξεχωριστός χώρος χάρη στην ιστορικότητα και το φυσικό κάλος του πάρκου που έχει στην καρδιά του το «ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», αλλά και της εύκολης πρόσβασης σ’ αυτό από όλες τις γειτονιές τις Αττικής. Ένα στολίδι που λειτούργησε για πρώτη φορά, λίγα μέτρα πιο κάτω, δίπλα στο ΧΑΡΑΜΑ, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Π. Μακρή.

Το καλοκαίρι του 2015, εν μέσω κρίσης, επιλέξαμε ως νέα δημοτική αρχή ένα καινοτόμο πρόγραμμα με κοινωνικές ταινίες, τελευταίες παραγωγές αλλά και cinefil, τις οποίες προσφέραμε στον επισκέπτη δωρεάν αρχικά κάθε Δευτέρα, Τρίτη και την επόμενη χρονιά έως και Πέμπτη. Ο χώρος από την πρώτη στιγμή πλημμύρησε με θεατές, ζωντάνεψε η γειτονιά!

Κόντρα στην αύξηση του ΦΠΑ το 2016 κρατήσαμε χαμηλά το αντίτιμο για τις προβολές των άλλων ημερών και τα προϊόντα του κυλικείου, εντάξαμε δωρεάν ταινίες και για τους μικρούς μας φίλους κάνοντας πράξη την πεποίθησή μας ότι ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων. Οι καρέκλες διπλασιάστηκαν, το μέσο προβολής ταινιών πέρασε στην ψηφιακή εποχή και έγινε ανακαίνιση του χώρου.
Όλα αυτά τα χρόνια στην ΑΙΟΛΙΑ προβλήθηκαν πάνω από 200 ταινίες! Φιλοξενήθηκαν πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, νέοι Έλληνες κινηματογραφιστές για τις πρώτες δημόσιες προβολές τους, αλλά και η ίδια η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής.

Όσοι μας ανακάλυπταν έρχονταν και ξαναέρχονταν, κάθε μέρα, κάθε χρόνο. Γίνανε οι φίλοι της ΑΙΟΛΙΑΣ που περιμένουν πώς και πώς την έναρξή της και θα την υπερασπίσουν ως τέτοια που είναι: ένα ξεχωριστό πολιτιστικό φαινόμενο που αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση της τέχνης.
Ευχαριστώ όλους όσους συμβάλλουν στη λειτουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου. Σας περιμένουμε εκεί».

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεξικό: Ίσως βρέθηκε η μοναδική ηχογράφηση της Φρίντα Κάλο
Επόμενο άρθροΚιάτο: Θανάσιμος τραυματισμός πεζής – ert.gr