Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 09:07

Από το… σπίτι του, απέναντι στην Μαρσέιγ, κάτω από τη «σκιά» του κορωνοϊού, αρχίζει απόψε ο Ολυμπιακός την 20η διαδρομή του στους ομίλους του Champions League της δόξας και του χρήματος. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες φιλοξενούν στις 22.00 (Cosmote Sport 2) τους Μασσαλούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», με στόχο να κάνουν «ποδαρικό» με το δεξί στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς εν τέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλεσε την απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα ποδοσφαίρου.

Αναμφίβολα η Μάντσεστερ Σίτι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ωστόσο για τη δεύτερη τα πάντα είναι ανοιχτά, με την ομάδα του Μαρτίνς να είναι αποφασισμένη να παλέψει για αυτήν μαζί με την Πόρτο και τη Μαρσέιγ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να αποκαλύψει τα χαρτιά του για την αποψινή αναμέτρηση απέναντι στην γαλλική ομάδα και θα ανακοινώσει σήμερα την αποστολή, αφού πρώτα βγουν τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού.

Δεν αποκλείεται ο 50χρονος προπονητής να προχωρήσει σε κάποιες εκπλήξεις προκειμένου να αιφνιδιάσει το συγκρότημα του Βίλας Μπόας.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Σα με τον Ραφίνια στο δεξί άκρο, τον Χολέμπας στο αριστερό και δίδυμο στόπερ τους Μπα και Σεμέδο.

Στα χάφ θα βρεθούν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, ενώ είναι πιθανή η έκπληξη, με τον Πέπε αντί του Καμαρά. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί, με τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς να διεκδικούν τις δύο θέσεις.

Από την πλευρά του ο Βίλας Μπόας θα ξεκινήσει τους Μανταντά, Σακάι, Αλβάρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέ, Κιζάνς και Μπενεντέτο.

O

Η καλύτερη πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League (αλλά και στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών) σημειώθηκε τη σεζόν 1998-99, όταν αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά (2-1 ήττα το Τορίνο και 1-1 στο ΟΑΚΑ), ενώ άλλες έξι φορές έφτασε στους «16», με πιο πρόσφατη την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όταν έμεινε εκτός  από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 νίκη εντός και 3-0 ήττα εκτός).

Συνολικά, στην κορυφαία διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 174 αγώνες, 63 νίκες, 33 ισοπαλίες και 78 ήττες, ενώ έχουν σημειώσει 214 γκολ και έχουν δεχθεί 265.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης συλλόγων της UEFA με 43.000 βαθμούς και είναι ο ελληνικός σύλλογος με την καλύτερη θέση στη σχετική βαθμολογία. Παράλληλα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 7η θέση του πίνακα με τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση. Μπροστά του βρίσκονται μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 25 συμμετοχές, Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο με 24, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 23 και Γιουβέντους με 21.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο σκάφος OSIRIS-REx της NASA κατάφερε για πρώτη φορά να αγγίξει αστεροειδή
Επόμενο άρθροΔίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία επί των ποινών – Δευτερολογίες υπεράσπισης