Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 09:31

To συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Euroleague αρχίζει σήμερα και στο εναρκτήριο τζάμπολ παίρνουν θέση για τρίτη διαδοχική σεζόν 18 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Πρώτος στη μάχη από πλευράς ελληνικών ομάδων ρίχνεται απόψε ο Παναθηναϊκός, ενώ την Παρασκευή παίρνουν τη σκυτάλη οι Πειραιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα δοκιμαστούν στην έδρα της Μονακό (20.00, Novasports Prime), ενώ αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την Μπασκόνια (21.00, Novasports Prime) στο ΣΕΦ.

Προερχόμενος από τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του στη Euroleague (16ος με ρεκόρ 11 νίκες και 23 ήττες), αλλά κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Δημήτρη Πρίφτη να αποκαταστήσει την «πληγωμένη αξιοπρέπεια» των φιλάθλων του.

Στο «τριφύλλι» παρέμειναν μόνο δύο από τους ξένους της σεζόν 2020-21 και συγκεκριμένα οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Χάουαρντ Σαντ-Ροος.

Λόγω του χαμηλού μπάτζετ, οι «πράσινοι» δεν προέβησαν σε… εντυπωσιακές μεταγραφές και συμβιβάστηκαν σε παίκτες χωρίς εμπειρία στη Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό συμφώνησαν ο γκαρντ Κέντρικ Πέρι, ο Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ προερχόμενος από την ΑΕΚ, ο φόργουορντ Οκάρο Ουάιτ και ο σέντερ Τζεχίβ Φλόιντ. Εμπειρία από Euroleague διαθέτει πάντος ο βετεράνος ψηλός Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν.

Ο διεθνής σέντερ Βασίλης Καββαδάς συμφώνησε με τους «πράσινους» και θα ενισχύσει τη ρακέτα δίπλα στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο Λεωνίδας Κασελάκης παραμένουν σταθερές αξίες για τον Παναθηναϊκό.

Oι «πράσινοι», οι οποίοι προέρχονται από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, θα παραταχθούν πλήρεις στη Salle Gaston Medecin, η οποία ανακαινίστηκε.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Πριγκιπάτου έκανε την υπέρβαση την περασμένη σεζόν, καθώς κατέκτησε το EuroCup (επικρατώντας στους τελικούς της Ούνιξ του Πρίφτη) και κάπως έτσι εξασφάλισε εισιτήριο για την Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα κατάφερε να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ», αποκτώντας τον άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς.

Διαιτητές του ματς είναι ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, Σεμπαστιάν Κλιβάζ από την Ελβετία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαταδίκες ρομά για επεισόδια στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΕφορία – Για ποιες υποχρεώσεις εκπνέει η προθεσμία