Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, 16:36

Η πρώτη «έκπληξη» στην εφετινή Premier League ήρθε πολύ νωρίς -μόλις στο δεύτερο ματς της σεζόν- με τη νεοφώτιστη, αλλά τρομερά σκληροτράχηλη Φούλαμ να… φρενάρει τη Λίβερπουλ στο «Κρέιβεν Κότατζ» κρατώντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 2-2 και κάνοντας αισθητή την επιστροφή της στη Λίγκα απ’ την 1η αγωνιστική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «κότατζερς» του Μάρκο Σίλβα, ο πρώτος σκόρερ της περσινής Championship (με 43 γκολ) Αλεκσάντερ Μίτροβιτς που σημείωσε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων, με τη Λίβερπουλ να «απαντάει» δύο φορές, πρώτα με το μεγάλο καλοκαιρινό της απόκτημα, Ντάρβιν Νούνιες κι ακολούθως με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η Φούλαμ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Περιόρισε εξαιρετικά τον Σαλάχ στο πρώτο μέρος και στο 32′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μίτροβιτς έπειτα από σέντρα του Τετέ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, όμως ο Ντίας «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι στο 38′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Νούνιες και το ανέβασμα του Σαλάχ δημιούργησαν ένα «εκρηκτικό» μείγμα για τη Λίβερπουλ η οποία (αφού… γλίτωσε το 2-0 στο δοκάρι του Κεμπάνο στο 54′) άρχισε να στριμώχνει τους γηπεδούχους. Ο Νούνιες με εντυπωσιακό τακουνάκι ισοφάρισε στο 64′ σε 1-1 για να ακολουθήσει ένας καταιγισμός χαμένων ευκαιριών από τους «reds» που δεν μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα σε τρεις περιπτώσεις.

Στο 71′ ο Μίτροβιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του απ’ τον Φαν Ντάικ κι ένα λεπτό μετά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Φούλαμ, για να ακολουθήσει στο 81′ η νέα ισοφάριση της Λίβερπουλ μετά από κοντινό πλασέ του Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε για 6η σερί πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χέντερσον είχε φανταστικό σουτ στην κίνηση στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να χαρίσει το «τρίποντο» στη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην 1η αγωνιστική της Premier League:

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2

(20΄ Μαρτινέλι, 86΄ αυτ. Γκουέχι)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-2

(32΄, 72΄ πέν. Μίτροβιτς – 64΄ Νούνιες, 81΄ Σαλάχ)

Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα 17:00

Λιντς-Γουλβς 17:00

Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 17:00

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 17:00

Έβερτον-Τσέλσι 19:30

Λέστερ-Μπρέντφορντ 7/8

Μάντσεστερ Γ.-Μπράιτον 7/8

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 7/8

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Επόμενη χρηματοδότηση τον Ιανουάριο του 2023»
Επόμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο για τον Γιαννούλη, αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο και μάσκα οξυγόνου