Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 16:19

Ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ θα δώσει πριμ ενός εκατομμυρίου ριάλ (249.065 ευρώ) σε κάθε παίκτη της Αλ Χιλάλ για τη χθεσινή νίκη 3-2 επί της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής Φλαμένγκο, με την οποία εξασφάλισε συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (11/2).

Ο πρίγκιπας, πρόεδρος της Kingdom Holding Co, είναι μεγάλος υποστηρικτής της Αλ Χιλάλ και ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα δώσει στους παίκτες ένα παρόμοιο ποσό εάν καταφέρουν να κερδίσουν και τον τελικό του Σαββάτου. Επιπλέον, το αθλητικό κανάλι της Σαουδικής Αραβίας SSC ανέφερε ότι κάθε παίκτης θα λάβει 500.000 ριάλ (116.385 ευρώ) από τον υπουργό αθλητισμού της χώρας για τη νίκη επί της Φλαμένγκο.

Ο αντίπαλος στον τελικό θα προκύψει από τον αποψινό (8/2) έτερο ημιτελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αλ Αχλί από την Αίγυπτο.

Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα της Σαουδικής Αραβίας φτάνει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έχει πανηγυριστεί από την κυβέρνηση της χώρας ως άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα, μετά τη νίκη της εθνικής της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Αργεντινής τον Νοέμβριο. «Η νίκη είναι μια απτή επιβεβαίωση της μεγάλης διάκρισης που γνώρισε πρόσφατα ο αθλητισμός της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Αλ Φαϊζάλ, σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (SPA).

Η Αλ Χιλάλ κέρδισε χάρη σε δύο πέναλτι του Σάλεμ Αλ Ντουσάρι και σε ένα σουτ από κοντά του Λουτσιάνο Βιέτο στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η Φλαμένγκο έπαιζε με 10 παίκτες, αφού ο μέσος Τζέρσον αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο προπονητής της Φλαμένγκο (πρώην του Ολυμπιακού), Βίτορ Περέιρα, σε δηλώσεις που έκανε κατηγόρησε τον διαιτητή: «Ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε με την Αλ Χιλάλ, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι για μια διαιτησία που δεν ήταν στα πρότυπα της διοργάνωσης», είπε ο Περέιρα χθες στη συνέντευξη Τύπου στην Ταγγέρη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 16:20

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνταξη παιδιών σε δομές φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση