Την απόφαση να καλέσουν για κατάθεση του προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, έλαβαν τα μέλη της προανακαταρτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την προανακριτική επιτροπή η πρόταση της ΝΔ για τη σειρά με την οποία θα κληθούν οι επόμενοι μάρτυρες, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να καταθέσει η Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη.

Η Ε. Τουλουπάκη, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα, αναφέρει ότι «ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου».

Κατά τη σημερινή συνεδρίασης, για πρώτη φορά οι βουλευτές της ΝΔ άνοιξαν ζήτημα αναβάθμισης των κατηγοριών σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου. Η ΝΔ ζήτησε να υπάρξει μια πρώτη συζήτηση την προσεχή Δευτέρα και να τοποθετηθούν τα κόμματα. Στην επικείμενη συζήτηση θα διερευνηθεί αν συντρέχουν λόγοι αναβάθμισης του αντικειμένου και των κατηγοριών σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί τέτοια ανάγκη, τότε θα συζητηθεί αν θα απαιτηθεί έγκριση της ολομέλειας. Πηγές της επιτροπής δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν θα καταθέσουν εντός κοινοβουλίου, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία, ενώ την κατάθεσή τους θα λάβουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ι. Μπούγας και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από έναν βουλευτή κάθε κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής για το αίτημα να καταθέσει η Ε. Τουλουπάκη ως ύποπτη και διαφωνεί σε ορισμένα ονόματα μαρτύρων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αναφέρει ότι η επιτροπή δεν έχει ρόλο για μη πολιτικά πρόσωπα.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας, η αντιεισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Παρουσιάστηκε στη Βουλή σχέδιο για την στήριξη των ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΟι αποφάσεις της ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ