Πριν από λίγο ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στην προανακριτική η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Όπως και «Μάξιμος Σαράφης» η μάρτυρας εξετάστηκε υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοιωμένη φωνή, σε άλλη αίθουσα από αυτή που βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής.

«Όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα, ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση. Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω», φέρεται να δήλωσε η προστατευόμενη μάρτυρας.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Προανακριτική, η «Αικ. Κελέση» αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής, ενώ σχετικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι έχει ήδη καταθέσει στους αρμόδιους εισαγγελείς.

«Παρόλο που παρασχέθηκε στην προστατευόμενη μάρτυρα το καθεστώς το οποίο ήθελε για να καταθέσει αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, μετά την εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

«Η μάρτυρας επιδεικτικά μας απαντούσε «δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, δεν απαντώ». Ακόμη και στην ερώτηση για ένα προς ένα τα πολιτικά πρόσωπα και τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει, αρνήθηκε να καταθέσει. Δυστυχώς της δόθηκε ακριβώς ό,τι ήθελε αλλά έχουμε άρνηση μαρτυρίας», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης.

«Η Αικατερίνη Κελέση είπε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και πως όσα κατέθεσε για την υπόθεση Νοvartis, τα έχει καταθέσει οικεία βούληση. Ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας με δική της απόφαση και ότι οι καταθέσεις της, δεν αποτελούν, ούτε προϊόν πίεσης, ούτε προϊόν εκβιασμού που να επηρέασε τη βούληση της», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της «Αικατερίνης Κελέση».

«Ήταν μια τοποθέτηση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, που έχει δώσει 13 καταθέσεις, κοιτάει και την προστασία του. Πάντως επιβεβαίωσε τις καταθέσεις της», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, επι 8 ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας Μαξιμος Σαράφης απαντούσε στις ερωτήσεις του κλιμακίου της προανακριτικής στην ΓΑΔΑ. Για την κατάθεσή του υπήρξαν αντικρουόμενες διαρροές.

Σύμφωνα με την πλευρά της πλειοψηφίας ο Μαξιμος Σαράφης είπε ότι δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών και ότι όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση τα πιθανολογούσε

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για επιβεβαίωση της πρωτης κατάθεσης για ψεύτικες διαρροές και χαρακτηρίζουν χρήσιμη την κατάθεσή του.

Κατά την συνεδρίαση της προανακριτικης ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη στάση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για επιλεκτική διαβίβαση εγγράφων και κωλυσιεργία και αποφασιστηκε να σταλεί αίτημα στον αντεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αποστολή των εγγράφων του FBI που έχουν ζητηθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροChampions League (Live)
Επόμενο άρθροΦορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση σπιτιών (video)