Κορυφώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων στη Σλοβενία, λίγο πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας να δίνουν προβάδισμα στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) και του Λαϊκού Κόμματος (SLS), έναντι  του κυβερνώντος κόμματος Marjan Sarec List (LMS).

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η συμμαχία των SDS και SLS θα μπορούσε να πάρει δύο με τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SD) μία έως δύο. Οι υπόλοιπες έδρες (στο σύνολο των οκτώ εδρών) θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μάχη – έκπληξη μεταξύ των κομμάτων Νέα Σλοβενία (NSi), του Κόμματος των Συνταξιούχων (DeSUS) και του κόμματος της Αλένκα Μπράτουσεκ με την επωνυμία “Συμμαχία της Αλένκα Μπράτουσεκ”,(SAB). Το Εθνικό Κόμμα (SNS) θεωρεί ότι έχει και μια πιθανότητα να εκλέξει τον πρώτο ευρωσκεπτικιστή βουλευτή της Σλοβενίας.

 

Η εκστρατεία των κομμάτων ήταν δυναμική, αν και όχι υπερβολική. Στην ατζέντα τους αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παράνομη μετανάστευση, οι σχέσεις της Σλοβενίας με γειτονικές της χώρες, τα οφέλη που προσφέρει στη Σλοβενία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως με τη μορφή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων σε έργα στρατηγικής προτεραιότητας.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μπαρτσελόνα “φλερτάρει” με τον Μιλουτίνοφ
Επόμενο άρθρο14.865 Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν το Σάββατο