Η αξιωματική αντιπολίτευση  συγκεντρώνει το 30% της πρόθεσης ψήφου

 

Η δημοσκόπηση της MRB, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημρίδας “τα ΝΕΑ”, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει προβάδισμα 6,5% έναντι του Σύριζα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 30% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 23,5% του Σύριζα στο ερώτημα “ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές”.

 

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 6,6% και ακολουθεί με 6,3% η Χρυσή Αυγή και με  5,9% το ΚΚΕ.

 

Ακολουθούν το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%.

 

Το ποσοστό, στη δημοσκόπηση της MRB, της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν “δεν αποφάσισα-δεν απαντώ”.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: “Μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου, και όπως δείχνουν όλες οι νέες δημοσκοπήσεις,  είναι σαφές: μπροστά στο δίλημμα “στασιμότητα ή αλλαγή” οι Έλληνες απαντούν “πολιτική αλλαγή τώρα”. Για λιγότερους φόρους, πραγματική ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες και καλές δουλειές για όλους.  Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει πραγματικότητα”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α.ΚΑΝΑΒΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΗ Σ. Σπηλιωπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος της ευρωπαϊκής περιφέρειας