Έντονες βροχές σάρωσαν την Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων σε Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας. Μικρής έκτασης προβλήματα από την κακοκαιρία και στη Δυτική Ελλάδα. Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.

Στην Αττική, σε χειμάρρους μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Ιονίου. Το βράδυ της Δευτέρας, τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων καθώς και για κοπές δέντρων σε αρκετές περιοχές της Κέρκυρας, ενώ σε ορισμένα σημεία υπήρξαν προβλήματα και
στην ηλεκτροδότηση.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, έως το απόγευμα, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔίκη Χρυσής Αυγής: Προς αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές
Επόμενο άρθροΠοιες είναι νέες εκσυγχρονισμένες ψηφιακές υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού