Διχασμένη παρουσιάζεται η κοινωνία της Κασσιόπης για την ξενοδοχειακή επένδυση στο Ερημίτη σύμφωνα με τον δήμαρχο της Β. Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος ως προς την εκκρεμοδικία αλλά και για το τι είδους επένδυση θα γίνει. Σημειώνεται ότι ενστάσεις έχουν υπάρξει από το 2013 από τους φορείς των κατοίκων και από τα τότε δημοτικά συμβούλια.

Ενστάσεις τον τελευταίο καιρό  έχουν διατυπώσει και προς τον πρωθυπουργό  με επιστολή τους εκπρόσωποι συλλόγου 200 Βρετανών που έχουν επενδύσει στην Κέρκυρα και υποστηρίζουν ότι αν προχωρήσει μία τέτοια επένδυση όπως αυτή της NCH θα είναι όχι μόνο κακή για την μακροπρόθεσμη ευημερία της βορειοανατολικής Κέρκυρας αλλά και επιζήμια για την τοπική οικονομία.

Ο Κ. Μαχειμάρης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο δήμος θα αποφασίσει στις 3 Φεβρουαρίου  τι είναι καλύτερο για τον τόπο.

Υπενθυμίζεται  ότι με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκε ομάδα στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής της εταιρείας, με σαφή στόχο να αρθούν οι όποιες εκκρεμότητες απομένουν και  να προχωρήσει η επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ της πρωτότυπης τουριστικής ανάπτυξης. Εκκρεμότητές που παραμένουν λόγω γραφειοκρατίας, 11 αγωγών και προσφυγών στο ΣτΕ και σε άλλα δικαστήρια αλλά και στην επιφυλακτική στάση της τοπικής κοινωνίας  και διάφορων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανταπόκριση: Γιάννης Ανδριώτης

Σχετική είδηση: Κέρκυρα: Βολές Άδωνι κατά Μαχειμάρη (audio)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ μπασκεμπολίστας Νίκος Ζήσης μιλά στην ΕΡΤ για τον Κόμπι Μπράιαντ (video)
Επόμενο άρθροΣτρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ στον Παγασητικό