Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου διοργανώνεται στον Αλμυρό ο 2oς Ημιμαραθώνιος Αλμυρού – Ζερέλια: “Almyros city – Zerelia Trail”, που έχει ως σκοπό την προβολή και την ανάδειξη του υγροτοπικού συμπλέγματος των λιμνών Ζερέλια, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής

 

Ο ημιμαραθώνιος αποτελεί μια συνδιοργάνωση του δήμου Αλμυρού, τoυ Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κι έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Αλμυρού. Οι συμμετέχοντες θα διέλθουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, τόσο από αγροτικές οδούς, όσο και από το υγροτοπικό σύμπλεγμα των λιμνών Ζερέλια.

 

Οι δύο λίμνες «Ζερέλια», οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των οικισμών Αλμυρού και Ευξεινούπολης, στους πρόποδες του όρους Όθρυος, αποτελούν μοναδικό χαρακτηριστικό για την περιοχή, μιας και ύστερα από έρευνα του Dietrich V.J. et al(2013), απεδείχθη ότι πρόκειται για λίμνες οι οποίες προήλθαν από πτώση μετεωριτών πριν από 12.500 με 8.000 χρόνια. Το φαινόμενο της δημιουργίας λιμνών από μετεωρίτη είναι μοναδικό στην Ελλάδα, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντίστοιχες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις 40 από τις 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Τέλος, μέσω της ανωτέρω δράσης, επιδιώκεται μεταξύ άλλων και η αθλητική ανάπτυξη της περιφέρειας, με την περαιτέρω εντατικοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων ευρείας απήχησης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 10 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΑυξημένες κατά 50% οι προσφυγικές ροές στα νησιά φέτος